Affärsfastighet – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Långkallesgränd 1415/1417, Finström

Visning:

Enligt överenskommelse

Affärsfastighet

Unik möjlighet att förvärva en affärsfastighet mitt i hjärtat av Godby.

Utgångspris:

250 000 €

Tomtstorlek:

3200 m2

Allmänt

Välkommen till en unik möjlighet att förvärva en fantastisk affärsfastighet mitt i hjärtat av Godby på Åland. Här finner du två intilliggande fastigheter med en total yta på 3200 kvm och en generös kvarvarande byggrätt. Detta är en högintressant investering som ger stora möjligheter för dig att skapa något unikt.

Godbiten, den största fastigheten, består av två byggnader och har en totalareal om 2100 kvm. Den första byggnaden är en äldre byggnad som för närvarande är uthyrd till en populär pizzeria (bygglov för byggnaden och årtal kan erhållas separat). Här finns ett välutrustat kök, förrådsutrymmen, generösa serveringsutrymmen och en entré som välkomnar besökare till lokalen. Taket har lagts om men det finns också utrymme för den kreativa att lägga sin egen touch på hela byggnaden, renoveringsbehov föreligger. Den här byggnaden genererar redan hyresintäkter, så du kan börja tjäna pengar från dag ett. Den andra byggnaden på Godbiten har varit uthyrd i många år till en lokal frisör som nu går i pension. Byggnaden står nu tom och ger dig möjligheten att skapa något helt unikt. Här finns också en mindre lägenhet med kokvrå, toa och dusch. Lägenheten är i nöjaktigt skick, men med lite renovering kan den bli en attraktiv plats för besökare. Byggnaden har kommande renoveringsbehov enligt egen bedömning.

Minitrafikcenter, den andra fastigheten, har en total yta på 1100 kvm och inkluderar den tredje byggnaden som är ett äldre bageri där det för närvarande inte finns någon verksamhet. Här finns en unik möjlighet för dig att skapa något alldeles nytt och spännande.

Fastigheten har en fantastisk belägenhet mitt i Godby centrum, vilket gör den till en högintressant investering. Här finns möjligheter för en rad olika verksamheter enligt gällande detaljplan. Det finns få gränser för vad du kan skapa här inom ramen för gällande detaljplan och du kan utnyttja den generösa byggrätten för att skapa din egen drömfastighet.

Kommunalt V/A finns på fastigheten, vilket gör den ännu mer attraktiv. Alla bilagor inklusive byggnadsordning för Finströms kommun, planritningar och detaljplanen finns tillgängliga för dig att titta på och planera din drömfastighet. Enligt detaljplanen är området inom AF vilket är kvartersområde för affärs-, och turiständamål med högst två bostadslägenheter per tomt.

Enligt uppgift från Finströms kommun:

  • Tomt 60-408-5-69 har utnyttjat 328 kvm av 840 kvm byggrätt. Det återstår 512 kvm i byggrätt.
  • Tomt 60-408-5-89 har utnyttjat 54 kvm av 440 kvm byggrätt. Det återstår 386 kvm i byggrätt.

Det här är en fantastisk möjlighet att förvärva en unik fastighet i en av Ålands mest eftertraktade områden. Boka en visning idag med ansvarig mäklare Tomas Lyyski.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Långkallesgränd 1415/1417

Kommun: Finström

Tomtstorlek: 3200 m2

Fastighetsbeteckning: 60-408-5-69 & 60-408-5-89

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Enligt uppgift från Finströms kommun: Tomt 60-408-5-69 har utnyttjat 328 kvm av 840 kvm byggrätt. Det återstår 512 kvm i byggrätt. Tomt 60-408-5-89 har utnyttjat 54 kvm av 440 kvm byggrätt. Det återstår 386 kvm i byggrätt.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)