Aktielägenhet - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Strandgränd 1 lgh 4, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Aktielägenhet

Centrumlägenhet med tre balkonger och garage!

Utgångspris:

350 000 €

Skuldfritt pris:

350 000 €

Bostadsvederlag:

355 € / månad

Våningsyta:

108 m2

Antal rum:

4 R+K

Byggår:

1989

Allmänt

Varmt välkommen till Strandgränd 1 i Mariehamn! Rymlig centrumlägenhet på attraktivt adress och med närhet till allt i serviceväg. Lägenheten är bekvämt belägen på entréplan (en halv trappa upp) och är genomgående med balkonger i tre väderstreck.

Lägenheten

Lägenheten om 108 kvm inrymmer fyra rum och kök samt tre balkonger. Från vardagsrummet samt balkongerna i söder och öster har man sjöglimt ut över Slemmern. Genomgående parkettgolv i lägenheten förutom i hall och badrum.

Välkomnande entré från gemensamt trapphus. Väl tilltagen hall med möjlig klädförvaring i stora skjutdörrsgarderober. Hallen är även möblerbar med mindre sitt-möbel. Vid hallen finns ett kaklat utrymme som idag är inrett med handfat samt överskåp med spegelglas och belysning.

Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till balkong i öster. I anslutning till vardagsrummet finns även ett bibliotek/gästrum bakom skjutdörrar. Biblioteket kan med fördel även användas som ett sovrum.

Kök i anslutning till rymlig matplats. Köket är inrett med vita skåpluckor, kakel ovan arbetsbänk, induktionshäll, köksfläkt, ugn i bekväm arbetshöjd, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Praktisk köks-ö för ytterligare förvaringsutrymme samt vitrinskåp ovanför. Vid matplatsen finns utgång till balkongen i väster.

Helkaklat badrum som inrymmer WC, handfat med kommod och överskåp, duschkabin samt bastu.

Två sovrum om ca. 10 kvm vardera. Det ena med förvaring längs hel garderobsvägg och det andra i tre st. garderober. bägge har utgång till balkongen i söderläge.

Bolaget samt övriga utrymmen

Till lägenheten hör en bilplats i eget garage samt även en plats i carport med motorvärmare. Garaget nås från trapphuset inomhus och är beläget en våning under lägenheten. På övre våningen finns ett stort varmförråd som också det hör till lägenheten. Vidare i form av gemensamma utrymmen så finns rymlig tvättstuga där varje aktielägenhet har möjlighet att ha en egen tvättmaskin. I anslutning till tvättstugan finns även ett ändamålsenligt torkrum.

Bostads Ab Strandgränd 1 består utav sex aktielägenheter och byggnadens ibruktagningsår är 1989. Uppvärmning genom fjärrvärme och fiber finns anslutet. Bolagsvederlaget för lägenhet 4 är satt till 355 €/månad. Utöver vederlaget tillkommer kostnad för bruks-el enligt förbrukning samt kostnad för önskat fiberabonnemang. Fastighetsskötsel av företag ingår i vederlaget. Vid nyttjande av egen tvättmaskin i den gemensamma tvättstugan erläggs ett vederlag om 5 €/månad. Vederlag för garageplats om 23 €/månad.

Renoveringar

2013
Köksluckorna lackade
Ny kyl/frys
Ny toalettstol, blandare samt badrumsmöbel, Svedbergs

2017
Ny diskmaskin, induktionshäll, fläkt och ugn, Electrolux

2020
Ny bastuspis, Kerkes

2022
Ny köksblandare, Oras

Planritningar

Beskrivning

Adress: Strandgränd 1 lgh 4

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 108 m2

Antal rum: 4 R+K

Byggår: 1989

Bostadsvederlag: 355 €/mån

Bastu: Ja

Hiss: Nej

Teknik: Fiber är anslutet.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 2% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 277 € (inkl. moms).

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)