Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Stängd

Ålandsvägen 82, Mariehamn

Bostadshus

Rymligt och nyrenoverat bostadshus i centrala Mariehamn.

Utgångspris:

325 000 €

Våningsyta:

234 m2

Tomtstorlek:

813 m2

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

1958

Allmänt

Låt oss presentera ett modernt renoverat bostadshus med privat trädgård på Ålandsvägen 82 i centrala Mariehamn!

Bostadshuset är uppfört 1958 i ett och ett halv plant med källarvåning under en del av huset. Planritningen framtagen av Arkitekt Studio Ö. Fasaderna är rappade och yttertaket är nyrenoverat (2023) med ny råspont, plåttak och ny ventilerad takfot. Därtill är hela fasaden renoverad (2023), målad samt fönster utbytta till vik-fönster av märket Skaala som klarar av uppemot 37 decibel.

Bostaden har mer eller mindre totalrenoverats (2023). Entréplan inrymmer hall, vardagsrum, matsal, kök, badrum, gästtoalett och fyra sovrum. Entréplan är nu försedd med vattenburen golvvärme i hall, vardagsrum, kök, badrum och två av sovrummen. Genomgående är golvet lagt med robust Forbo Marmoleum klickgolv. Det nyrenoverade köket (Mellano kök) är fullt utrustat med integrerad kyl och frys, frukostskåp, ugn, micro, diskmaskin och induktionshäll med inbyggd fläkt från Siemens. Köket i anslutning till matsal och vardagsrum i generös öppen planlösning. I vardagsrummet finns en centralt placerad öppen spis mellan den öppna planlösningen vid vardagsrum och matsal.

Det nya badrummet är helkaklat och inrymmer kommod med spegelskåp, toalett, duschvägg och regntakdusch.

Övre våningen som nyinreddes 2010 är inredd med tre olika rumsloft. Rummen uppfyller inte kraven på minimihöjden för bostadsrum.

Källarplanet inrymmer klädvårdsrum som renoverades 2008 och har klinkerklätt golv, kakelklädda väggar och har uppvärmt golv med vattenburna slingor. På samma våningsplan finns även ett badrum. Badrummet har klinkerklätt golv, kakelklädda väggar och är inrett med handfat och kommod, spegelskåp och två duschar. Bastun har klinkerklätt golv, panelklädda väggar och värms med eluppvärmd bastuspis. Vidare finns teknikrum och förvaringsutrymmen. Bostadshuset värms upp av en luft-vatten värmepump (2023), vattenburet till radiatorer.

Tomten är en ägotomt som är 814 kvm stor, har ett lummigt läge med stora gräsmattor på innergården och omgiven av skyddande häckar och buskar. Stora, ca 58 kvm, altan i vistelsevänligt utförande med trevligt västerläge mot insynsskyddad trädgård där man gärna avnjuter middagar i kvällssol. Här finns även en äldre garagebyggnad i sämre skick.

Tvekan inte att kontakta oss för mer information eller för att boka en visning av detta fantastiska bostadshus. Vi ser fram emot att höra av dig!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Ålandsvägen 82

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 234 m2

Tomtstorlek: 813 m2

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 1958

Bastu: Ja

Teknik: Fiberanslutning

Uppvärmning: Luft-vatten värmepump, vattenburet golvvärme samt till radiatorer. Vedspis

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-8-9-2

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden