Strandfastighet - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Alebostigen 94, Jomala

Visning:

Enligt överenskommelse

Strandfastighet

Unik möjlighet att äga en strandfastighet på Hammarudda med spektakulär utsikt mot Ålands hav.

Utgångspris:

95 247 €

Tomtstorlek:

1.2700 ha

Tomtmark för året om eller fritid som gränsar till strand.

Nu har du chansen att köpa ett större område tomtmark, med ca 120 m strandlinje mot Kråkörsfjärden i öster. Storslagen utsikt mot Pepparn och Kobba Klintar, med Ålands hav alldeles bortom fjärden.

Tomten gränsar till strand i öster, tillandningen är inte inlöst. Terrängen är låglänt mot stranden i öster och stigande mot väster. Strandområdet gräsbevuxet, sandbotten och långgrunt.
Båtplats/strandplats kan ingå vid Hamnöra (se samfällda områden under bilaga).

Tomten ligger inom oplanerat område, den är mestadels skogbevuxen med inslag av impediment. Det finns en del vindfällen som behöver tas bort. Genom att hugga ur eller gallra kommer tomten till sin fulla rätt, där du kommer att upptäcka att den har stor potential, för egnahemsbebyggelse eller fritid. Den är bergbunden i väster och mitten av fastigheten, det finns flera utsökta platser för hus med storslagen utsikt. På fastigheten finns en äldre byggnad i rivningsskick.

Kommunalt vatten finns i tomtgränsen i öster. El och transformator ligger invid tomtgränsen. Väg fram till fastigheten. Längs Alebostigen och i närområdet finns både året om och fritidsboende.

Naturskönt område med utsikt över fjärden i landsbygdsmiljö.
Du kan besöka fastigheten på egen hand, skylt finns vid objektet, för visning och mer information kontakta Lyyski Fastigheter.

Beskrivning

Adress: Alebostigen 94

Kommun: Jomala

Tomtstorlek: 1.2700 ha

Strandobjekt: Ja

Teknik: El-transformator vid tomtgränsen. 25 A elanslutning uppgår anslutningsavgiften till ca. 2 210 € enligt ÅEA 22/5-23

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten draget längs Alebostigen.

Fastighetsbeteckning: 170-411-1-10

Samfällda områden: I överlåtelsen kan ingå andel in samfälld strandplats/båtplats vid Hamnöra (170-411-878-1 och 170-411-878-2). (Detaljer diskuteras med mäklaren. Kostnad för överföring av andel faller på köparen).

Tillträde: Vid köpslut.

Utemiljö: Strandfastighet ca 120 m strandlinje, tillandningen är inte inlöst. Storslagen utsikt över fjärden. Tomtmark skogbevuxet jämte inslag av impediment, bergsbundet i mitten och mot väster. Ställvis vindfällen som behöver tas omhand.

Övrigt: Du kan åka ut på egen hand, vid Gottby sväng väster mot Djurvik, kör ca 4,7 km, sväng vänster ner på Alebostigen ca 940 m (skylt) och du är framme.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €. Om andel i samf.strandplats/båtplats överlåts, tillkommer kostnad för överföring av andel.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)