Fritidsfastighet – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Del av holme, Alören, Saltvik

Visning:

Enligt överenskommelse

Fritidsfastighet

Unik fritidsfastighet - Två fritidsstugor - Vildmarkskänsla - Avkoppling

Utgångspris:

57 000 €

Våningsyta:

60 m2

Tomtstorlek:

5500 m2

Byggår:

1978

Allmänt

Välkommen till en unik möjlighet att äga inte bara en, utan två fritidsstugor på holmen Alören med äkta vildmarkskänsla. Vi presenterar stolt strandfastigheten på den vackra holmen Alören i Haraldsby, Saltviks kommun. Holmen är belägen endast ca 300 meter från fastlandet och Västervikens badstrand där nuvarande ägare har anslutningsroddbåt. Alören erbjuder närhet till civilisationen samtidigt som du kan njuta av den orörda naturen och det rika fågel- och djurlivet på holmen.

Strandfastigheten/del av holmen Alören sträcker sig 5 500 kvm enligt fastighetsregisterutdraget, en av totalt fem holmar i den fina miljön runt fjärden. På den östra sidan sträcker sig strandlinjen ca 60 meter och erbjuder utmärkta möjligheter att lägga till med mindre båt (relativt grunt). På den norra sidan sträcker sig strandlinjen ca 50 meter. Alören har goda badmöjligheter och egen sandstrand. Detta fantastiska läge är bara en kort båtresa från fastlandet och erbjuder enastående möjligheter för fritidsbruk.

Byggnaderna på fastigheten omfattar två 1-plans stugor, en mindre bod, ett utedass samt en bastubyggnad (påbörjad och ej färdigställd). Den röda stugan om ca 40 kvm är från ca 1969 och inrymmer allrum med hallavdelning och kök i öppen lösning, två sovrum, tvättrum samt en altan i söderläge, därtill finns vedkamin, gasolkyl/frysfack samt gasolspis. Den gula stugan om ca 60 kvm är från slutet på 1970-talet och inrymmer allrum med hallavdelning och kök i öppen lösning, två sovrum, tvättrum samt farstukvist i österläge, därtill finns eldstad, vedspis samt gasolspis. Stugorna i träkonstruktion står på plintar, har träfasad och plåttak. Stugorna är mer eller mindre i originalutförande.

Inom kort är en vattenanslutning (Bocknäs vatten) planerad att installeras, vilket kommer att ge ännu större bekvämlighet och funktionalitet till fastigheten. Detta innebär att du kommer att kunna njuta av både den idylliska naturmiljön, inklusive en pålitlig vattentillförsel. Dessutom ingår andelar i samfällt vattenområde, 736-410-876-1, som tillhör fastigheten samt båtplats servitut, servitutet nyttjas ej idag.

Tveka inte att gripa chansen att äga denna pärla mitt på Åland. Kontakta oss idag för mer information om denna unika fastighet! Öppen visning torsdag 6 juli 16-18, roddbåtstransport (inkl. flytväst) ordnas med start 16 från Västervikens badstrand. Naturligtvis går det bra med egen båt också. Detta är ett tillfälle som inte får missas!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Del av holme, Alören

Kommun: Saltvik

Våningsyta: 60 m2

Tomtstorlek: 5500 m2

Byggår: 1978

Strandobjekt: Ja

Vatten & avlopp: Vattenanslutning på kommande, Bocknäs vatten. Gråvattenavlopp.

Fastighetsbeteckning: 736-410-1-58

Samfällda områden: Ja, se registerutdrag 736-410-876-1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Öppen visning torsdag 6 juli 16-18.00: Roddbåtstransport (inkl. flytväst) ordnas med start 16.00 från Västervikens badstrand. Naturligtvis går det bra med egen båt också.

Elanslutning: En elanslutning till ön kostar enligt uppgift ca 2 850 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden