Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Stängd

Alvägen 18, Mariehamn

Bostadshus

Garage - Bra läge - Attraktivt område - Trivsam gård

Utgångspris:

177 000 €

Tomtstorlek:

807 m2

Antal rum:

5+gillestuga R+K

Byggår:

1972-1973

Charmigt 1-planshus med källare till hälften i omtyckt kvarter.

Välkommen till detta charmiga Jeo-Talo hus beläget på Alvägen 18 i det eftertraktade området Östernäs i Mariehamn. Detta har mycket att erbjuda och passar perfekt för familjen som söker ett trivsamt och omtyckt kvarter med närhet till både stadsliv, skolor & daghem, idrottsanläggningar samt natursköna områden.

Huset är fördelat i ett plan ovan källare till hälften och har en genomtänkt planlösning, totala yttermåtten är ca 20 x 8 m d v s 160 kvm. I källardelen finns en mysig gillestuga med öppen spis, ett stort badrum med wc, dusch, bastu och en rymlig tvättstuga med gott om utrymme för tvättlogistik, teknikrum och flera förråd samt utgång till gården.

På entréplan finner du en välkomnande entréhall med generös förvaring, ett badrum med toalett och dusch, fyra sovrum varav ett med utgång till träaltan i öster, ett fullt utrustat kök med gott om förvaring och arbetsyta samt en intilliggande matplats. I halvöppen lösning med köket finns rymlig matsal som öppnar upp mot ett stort och ljust vardagsrum med vackert parkettgolv. Ytterligare en träaltan i väster som ger dig möjlighet att njuta av utomhuslivet i en trivsam trädgårdsmiljö.

Huset är beläget i ett lugnt och attraktivt område med en gemytlig återvändsgata. I närområdet finner du vackra promenadstråk, grönområden, badplatser och utmärkta bussförbindelser till stadens centrum. Gång- och cykelvägar leder dig smidigt in till Mariehamn, vilket gör att du har tillgång till butiker, restauranger och andra bekvämligheter på bara några minuter avstånd.

Tomten om 807 kvm är insynsskyddad och erbjuder gott om plats för lek och rekreation. Här finns en asfalterad uppfart, integrerat garage med förrådsutrymme, och en stenlagd gång som leder till husets entré. En vacker häck planterad mot gatan ger extra integritet till trädgården.

Uppvärmning från oljepanna, kommunalt vatten & avlopp, fiber indraget. Större renoveringar; köket, badrummet, hallens golv samt hela tvättstugeavdelningen ca 2005 (efter vattenskada), fönsterbyte ca 2008 samt förnyat tak ca 2009.

Detta är en unik möjlighet att förvärva ett charmigt bostadshus i ett av Mariehamns mest populära områden. Med sina generösa ytor och utmärkta läge är Alvägen 18 det perfekta valet för en familj som söker både komfort och närhet till stadsliv och natur. Kontakta oss för mer information och/eller för att boka en visning av detta underbara hem!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Alvägen 18

Kommun: Mariehamn

Tomtstorlek: 807 m2

Antal rum: 5+gillestuga R+K

Byggår: 1972-1973

Bastu: Ja

Teknik: Självdragsventilation. Fiber

Uppvärmning: Oljepanna till vattenburet radiatorsystem

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-17-16-9

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Planesituation: Stadsplan

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden