Bostadshus - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Stängd

Årsringen 9, Mariehamn

Bostadshus

NoraHus - Bastu - Carport - Kakelugn - Nära till Maxinge

Utgångspris:

310 000 €

Våningsyta:

189 m2

Boyta:

165 m2

Tomtstorlek:

813 m2

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

2013

Allmänt

Välkommen till Årsringen 9 i Mariehamn! Ett synnerligen välplanerat bostadshus för familjen som värderar öppna och rymliga sociala utrymmen samt en välskött och vistelsevänlig trädgård. Årsringen är ett naturnära bostadsområde med närhet till skola, lekparker och promenadstråk. Maxinge köpcentrum med livsmedelsbutiker och övrig vardaglig service är beläget dryga 2 km bort. Mariehamns centrum är beläget på ca. 4 km avstånd.

Bostadshuset

Bostadshuset är uppfört i lösvirke ovan gjuten platta 2013 av NoraHus. Bostadshuset om 189 kvm våningsyta fördelat på två våningsplan är synnerligen välplanerat. Modernt inrett hus där man har lagt fokus på klassiska detaljer så som vackra foderlister runt dörrar och fönster, inbyggda fönsterbräden, golvlister m.m. Genomgående slitstarkt Tarkett-golv och innertak i vitlaserad pärlspont. Innerväggar är antingen målade i neutrala färger eller tapetserade. Uppvärmning genom fjärrvärme till vattenburen golvvärme i bägge plan.

Huvudentré från bostadshusets västra sida som leder in till entréhall med slitstark klinkergolv och klädförvaring i garderober. I hallen finns även trappan som leder upp till övre våningsplanet.

Vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Naturliga knytpunkten för mysiga familjestunder eller bjudningar. Charmig kakelugn i vardagsrumsdelen samt utgång till stenlagd uteplats på husets södra sida vilken fungerar som en förlängning att matplats och vardagsrum under sommarhalvåret. Stort kök med fantastiska bänkytor längs arbetsbänk samt köksön. Gott om förvaringsutrymme i både över- och underskåp samt i köksön. Köksinredning från Puustelli i vitt med Siemens vitvaror. Kaklad vägg ovan arbetsbänk. Gott om utrymme för stor matgrupp som rymmer hela familjen och även plats för stor soffgrupp vid braskaminen.

Entréplan inrymmer även praktisk tvättstuga med groventré som underlättar klädlogistiken. I anslutning till tvättstugan finns separat duschrum samt bastu. Helkaklat duschrum med dusch bakom glasvägg. WC i inre hallen.

Det övre våningsplanet inrymmer allrum vid trappan med utgång till balkong i solsäkert västerläge. Tre rymliga sovrum, Master bedroom med egen walk-in-closet. Även på övre plan finns ett WC samt en klädkammare vilket erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Sammanfattningsvis ett bekymmersfritt och bekvämt boende i centrumnära läge. Kontakta ansvarig mäklare för att boka din visning!

Tomten

Inbjudande och väl omhändertagen trädgård som är planerad med grusad gång till entré, stenlagd uteplats, gräsmatta samt flertalet planteringar med fruktträd, bärbuskar och blomland. Flertalet örter finns även planterade ifall hemmakocken vill ha sin alldeles egna köksträdgård. Vacker häck planterad runt hela tomten som ramar in tomten och erbjuder insynsskydd från grannfastigheter. För den odlingsintresserade finns förutom de tidigare nämnda planteringarna ett växthus om ca. 9,9 kvm som uppfördes 2017. Stor potential att vidare förvalta och ta hand om denna trädgårdsoas!

Vidare finns även ett fristående förråd om 9,9 kvm som uppfördes 2016. Carport för en bil som även inrymmer ett förråd vid uppfarten. Förrådet vid carporten är ca. 10 kvm.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Årsringen 9

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 189 m2

Boyta: 165 m2

Tomtstorlek: 813 m2

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 2013

Bastu: Ja

Teknik: Välplanerat med eluttag. Fiber finns anslutet. Mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.

Uppvärmning: Fjärrvärme till vattenburen golvvärme i bägge plan. Kakelugn från Uunisepät.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-33-3-4

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Legotomt. Gällande legoavtal löper till och med den 17.04.2063. Friköpspris för tomt: 28 473 € per den 05.10.2023

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden