Aktielägenhet - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Askuddsvägen 1 A 3, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Aktielägenhet

Hemtrevlig lägenhet med närhet till grönområden och badstrand!

Utgångspris:

109 000 €

Skuldfritt pris:

134 318 €

Bostadsvederlag:

224.20 € / månad

Våningsyta:

59 m2

Antal rum:

2 R+K

Byggår:

1974

Lägenheten

Välkommen till en välplanerad och trivsam lägenhet om 2 R+K på andra våningen i Bostads Ab Askuddsvägen 1 i stadsdelen Hindersböle i Mariehamn. Här bor du med närhet till sportfält, utegym, lekparker, badstrand, grönområden och vackra promenadstråk. Lägenheten är belägen ca. 2.5 km från Mariehamns centrum och har en entré från en gemensam loftgång.

Lägenheten erbjuder en välplanerad öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket ger ett ljust och luftigt intryck. Köket är fullt utrustat med bra arbetsytor och förvaring i under- och överskåp. Matbordet har sin naturliga plats invid fönsterpartiet i köket, vilket ger en fin utsikt över omgivningen. Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong i västerläge, där du kan njuta av soliga eftermiddagar och kvällar.

Lägenheten har ett rymligt sovrum om ca. 11 kvm med gott om plats för förvaring av kläder och andra tillhörigheter. En entréhall med skjutdörrar erbjuder också gott om utrymme för ytterkläder och skor.

Badrummet är helkaklat och renoverades i samband med stambyte 2016. Här finns en duschhörna, WC, plats för tvättmaskin samt handfat med kommod. Ett praktiskt vädringsfönster vid duschen ger god ventilation.

Bolaget

Bostads Ab Askuddsvägen 1 består av totalt fyra huskroppar som inrymmer 28 aktielägenheter samt gemensamma utrymmen i källaren i form av bastu, tvättstuga, förråd. Vidare finns även gemensam sophantering och cykelrum. Till lägenheten hör även en parkeringsplats med motorvärmare.

Bolagsvederlaget är 3,80 €/kvm (224,20 €). Utöver bolagsvederlaget tillkommer kostnad för el- och vatten enligt förbrukning samt önskat tv- och fiberabonnemang. Det finns även ett kapitalvederlag som uppgår till 184,08 €/månad som hänför sig till stambytet, dränering m.m.. Skuldandelen om 25 317,68€ är bortbetalningsbar. Bolaget har de senaste åren låtit utföra flertalet renoverings- och underhållsarbeten. Bolagshandlingar såsom bokslut, underhållsplan m.m. fås på begäran av ansvarig mäklare.

Legoavtalet för tomten (ägare Mariehamns stad) utgår 30.05.2023. Bolaget kommer att friköpa tomten vilket kommer att medföra en höjning av kapitalvederlaget om ca 0,86 €/kvm och månad. Alternativt kan aktieägaren betala bort sin andel kontant.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis en mycket trevlig aktielägenhet belägen på bekvämt avstånd från Mariehamns centrum och övrig vardaglig service. Kontakta ansvarig mäklare för att boka in din visning.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Askuddsvägen 1 A 3

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 59 m2

Antal rum: 2 R+K

Byggår: 1974

Bostadsvederlag: 224.20 €/mån

Finansieringsvederlag: 184.08 €/mån

Bastu: Ja, gemensam

Teknik: Mekanisk ventilation. Fiber.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-19-8-1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 2% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms).

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden