Strandfastighet - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Åsvägen 45, Lumparland

Visning:

Enligt överenskommelse

Strandfastighet

Bostadshus - Inglasat uterum - Dubbel garage - Två båthus - Fantastisk utsikt 

Utgångspris:

355 000 €

Tomtstorlek:

11950 m2

Byggår:

1995

Drömställe med klippor, hav och fin natur anpassat för åretruntboende.

Exklusiv strandfastighet i Lumparby, Lumparland med bostadshus, dubbelgarage och två båthus.

Denna strandfastighet består av två intilliggande fastigheter med en strandlinje om ca 150 m mot öster och nordväst är mycket vackert och unikt belägen med storslagen utsikt över Lumparn. Området i och runt fastigheten är omgivet av fantastisk natur genom bergsbunden mark och med vissa inslag av träd och annan fin växtlighet. Här sitter man definitivt på första parkett för att uppleva det absolut bästa av den åländska naturen.

Bostadshuset, uppfört 1995 i lösvirke med delvis gjuten grund och plintar på berg, erbjuder en välkomnande hall/entré, kök, ett vardagsrum komplett med en imponerande Tulikivi täljstensspis i öppen planlösning med matsal. Därtill finns ett loft med möjlighet till extra sovplatser eller kontor. Huset har även 2-4 sovrum, varav ett kan konverteras från förrådsrum till sovrum, separat tvättstuga, gillestuga/relax, samt ett badrum med dusch och toalett.

Fullt utrustat kök med köksö och bänkskiva i massiv ek. En unik och praktiskt anpassad fläkt är integrerad i köksön. Vitvarorna från Siemens inkluderar varmluftsugn, diskmaskin, spis, mikrovågsugn och kombinerad kyl och frys och vinkyl. Det finns gott om förvaringsskåp. Vardagsrummet är rymligt och med utgång till terrassen med inbyggt vildmärksbad och storslagen utsikt över havet. Loftet intill köket/vardagsrummet erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter samt plats för kontor eller sovrum.

Sovrummen är utrustade med garderobeförvaring,  helkaklat badrum med toalett och dusch. Det finns också en separat relax/gillestuga för avkoppling samt en inglasad uteplats med möjlighet till utomhuskök mot väster.

En tillbyggnad från 2015 inkluderar en extra entré, ett badrum med dusch, toalett och bastu med havsutsikt.

På tomten finns en garagebyggnad om ca 51 kvm försedd med luftvärmepump. Därtill finns en separat byggnad i direkt anslutning till huset inrymmande gästrum, vedbod/förråd och utedass. Nedanför huset stå ett mindre båthus om ca 22 kvm med ramp och ca 140 m sydöst om bostadshuset stå ett större båthus om ca 60 kvm med skyddat hamn och brygga.

Dessa två fastigheter, tillsammans med sina byggnader, utgör en fantastisk helhet.

Fastigheten är klassificerad för fast bosättning men erbjuder också en lockande möjlighet för den som söker ett exklusivt fritidsboende.

Boka din visning och kom och upplev stället under en visning med oss!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Åsvägen 45

Kommun: Lumparland

Tomtstorlek: 11950 m2

Byggår: 1995

Bastu: Ja

Strandobjekt: Ja

Uppvärmning: Uppvärmning genom direktverkande el med komplement av luftvärmepump och gedigen Tulikivi-täljstensspis

Vatten & avlopp: Bostadshuset har kommunalt vatten, avlopp till minireningsverk WehoPuts5. Fastigheten har därtill egen borrbrunn. Till det större båthuset finns sommarvatten, draget från borrbrunnen.

Fastighetsbeteckning: 438-403-3-46 och 438-403-3-55

Samfällda områden: Ja, se registerutdrag samt bilagor

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Bostadshus uppfört 1995 ca 150 m2 våningsyta (renoverat i omgångar under 2000-t samt tillbyggt 2015), gäststuga/vedlider uppfört 1998 ca 22 m2. Garage 2005 ca 51 m2, det mindre båthuset uppfört 1998 ca 22 m2 och det stora båthuset uppfört 2011 ca 60 m2.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden