Bostadshus – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Bocknäsvägen 88, Lemland

Stänger: 04.10 kl. 16:00

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Havsnära - Inglasad uteplats - Garage

Utgångspris:

140 000 €

Våningsyta:

ca 173 m2

Tomtstorlek:

3100 m2

Antal rum:

7 R+K

Byggår:

1981, tillbyggt 2001

Allmänt

Välkommen till detta charmiga bostadshus beläget i Lemland på den åländska landsbygden med närhet till havet. På denna fantastiska tomt fördelad på två skiften upplever man en boendemiljö där lugnet och naturen går hand i hand. Bostadshuset ursprungligen uppfört 1981 och tillbyggt 2001 har mycket av det du behöver för en bekväm och avkopplande livsstil. Bostadshuset har en genomtänkt planlösning som ger en trivsam atmosfär. Tillhörande oslagbar tomt och fristående garage.

NEDRE PLAN
Nedre plan har fina och generösa ytor med entré och hall från gården i nordost. Köket med den tillhörande matplatsen är något av husets hjärta och är utrustat med kylskåp och frys, spis med fläkt, kritvita kakel ovan diskbänken som går i rostfritt stål. Kökets förvaringsutrymmen och skåp har vit kulör. Gedigen vedeldad köksspis med rustik touch som komplement till moderna bekvämligheter. Härifrån har man även direktaccess till inglasat uterum med golvvärme, vilket ger möjlighet att umgås i större sällskap även under den kallare delen av året. 

I nedre plan finns också husets stora vardagsrum samt flertalet förvaringsutrymmen och förråd, i början av 2000-talet lät den tidigare ägaren bygga och inreda ett inglasat uterum som integrerats med bostadsdelen. I anslutning till det stora vardagsrummet finns ett extra utrymme/vardagsrum med öppen spis. Denna del av huset ansluter också till uteplats och altan med i huvudsak söder-och västerläge.

Huset har också två badrum i nedre plan varav det större har bastu, hörnbadkar med dusch, handfat med kommod och toalett. Det större badrummet är inrett med ljusa kakel och träpanel. I anslutning till hallen finns gästtoalett med handfat.

I nedre plan finns också hela tre sovrum varav två något större och med goda förvaringsutrymmen i form av garderober.

ÖVRE PLAN
Övre plan har öppen planlösning med ett i dagsläget inrett större rum om ca 30 kvm och därtill finns klädkammare och ett öppet oinrett vindsutrymme. Övre plan kan med fördel användas och inredas till barnens lekrum, ett större och lyxigare Masterbedroom eller nyttjas såsom hemmakontor, gästrum eller vardagsrum. 

ÖVRIGT OM BOSTADSHUSET
Modern uppvärmning genom egen bergvärmepump, vattenburet till radiatorer i nedre plan. Luftvärmepump samt elgolvvärme i vissa utrymmen samt vedeldad köksspis och öppen spis vardagsrummet, övre plan har elradiatorer. Kommunalt vatten, enskilt avlopp till trekammarbrunn med markbädd (avloppet kan behöva förnyas för att uppfylla gällande krav, vilket köparen godkänner). Anslutet till Ålands elandelslag.

GARAGE OCH ÖVRIGA BYGGNADER
Fristående och isolerat garage med tillhörande förråd på gjuten platta med möjlighet att nyttja såsom verkstad.  Garaget har el men radiatorerna är i dagsläget borttagna. I anslutning till garaget finns också ett hönshus. Fastigheten inkluderar även en fristående stenkällare som ger extra förvaringsutrymme för  tex att lagra mat, drycker eller andra förnödenheter.

FASTIGHETEN OCH GÅRDEN
Fastigheten består av två skiften med en totalareal om 3 100 kvm. Gården som tillhör huset är fantastiskt anlagd och lummig med varierade och fina uteplatser. Gården har till stor del anlagd gräsmatta och är planerad för både dags-och kvällssol. Skiftet på andra sidan Bocknäsvägen ingår i köpet men kan såklart för den som så önskar delas av, säljas separat eller nyttjas för dina behov, parkering, förvaring m.m.

Kontakta oss för mer information och för att boka en visning av denna landsbygdsidyll där du utan att tveka får mycket gård och mycket hus för de pengar du betalar eller din bank lånar till dig. Välkommen på visning!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Bocknäsvägen 88

Kommun: Lemland

Våningsyta: ca 173 m2

Tomtstorlek: 3100 m2

Antal rum: 7 R+K

Byggår: 1981, tillbyggt 2001

Bastu: Ja

Teknik: Självdragsventilation.

Uppvärmning: Bergvärme till vattenburna radiatorer. Luftvärmepump, vedspis, kakelspis, elektrisk golvvärme finns i uterummet.

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, avlopp till trekammarbrunn med markbädd (kan behöva kompletteras för att uppnå gällande krav)

Fastighetsbeteckning: 417-404-6-55

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Huset målades om under hösten 2022 och våren 2023.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden