Bostadsfastighet – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Söderhägnan 34 A, Jomala

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadsfastighet

Rymligt parhus med garage och sjöutsikt i Önningeby.

Utgångspris:

147 000 €

Våningsyta:

206 m2

Tomtstorlek:

4000 m2

Antal rum:

7 R+K

Byggår:

1974

Parhusbostad med garage på egen fastighet i trevlig och sjönära miljö!

Bostadshuset är uppfört som ett parhus på helt separata fastigheter år 1974 i 2 plan med tegel/putsad ytterfasad och plåttak i tegelimitation. Köpeobjektet består av en egen separat fastighet med en tillhörande  parhuslägenhet. Invändigt inrymmer bostaden i entréplan entré/hall, kök med matplats, stort vardagsrum, två sovrum  samt badrum med toalett och dusch. Från vardagsrummet och från ett av sovrummen finns utgång till takbeklädd balkong i västerläge. Från balkongen har man fin och varierad sjöutsikt beroende på årstid.

Det nedre planet (suterrängvåning) inrymmer hall med utgång till träaltan, 2 sovrum, förrådsrum med klädkammare, badrum, hobbyrum, bastu och tvättstuga. Suterrängvåningen kan också fungera såsom en helt separat bostad vid behov men är i dagsläget integrerad med entréplanet.

Parhuslägenheten består därmed av en fantastisk helhet med stora och rymliga ytor och ett flertal rum och utrymmen även för den större familjen. Bostaden har renoveringsbehov.

Uppvärmning sker genom ett vattenburet värmesystem från luftvärmepump till radiatorer. Ventilation sker huvudsakligen som självdrag. Fastigheten är ansluten till kommunalt V/A och fiber. På gården intill huset finns en fristående garagebyggnad med plats för två bilar samt förråd.

Tomten om ca 4 000 kvm är i huvudsak belägen i västerläge och fint planerad med gräsmatta och träd. I samband med försäljningen upprättas besittningsavtal för bostadsbyggnaden mellan köpeobjektet och grannlägenheten där man överenskommit att bastun tillhör köpeobjektet och att köparen erhåller besittningsrätt till teknikutrymmet på grannfastigheten. Från fastigheten med en totalareal om 4 600 kvm fråntas ett outbrutet område om ca 600 kvm med tillhörande byggnad i tomtens västra del. Köpeobjektet är således ca 4 000 kvm. Till fastigheten hör andelar i Önningeby samfällda och därtill möjlighet att ansöka om framtida båtplats vid samfälld brygga i närheten.

Området är synnerligen attraktivt och med närhet till fin natur, hav och promenadstråk och endast ca 4 km till Mariehamn. Kom och bekanta dig med köpeobjektet tillsammans med oss genom att boka din visning nu!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Söderhägnan 34 A

Kommun: Jomala

Våningsyta: 206 m2

Tomtstorlek: 4000 m2

Antal rum: 7 R+K

Byggår: 1974

Bastu: Ja

Teknik: Ålcom bredband

Uppvärmning: Luft-vattenvärmepump

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 170-435-2-35

Samfällda områden: Andelar i Önningeby samfällda och möjlighet att ansöka om framtida båtplats vid samfälld brygga i närheten

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Utemiljö: I närheten till fastigheten finns gång och cykelbana som tar dig hela vägen till Mariehamn och ut mot Lemströms kanal och Lemland.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)