Bostadsfastighet – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Fjärilsgatan 18, Eckerö

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadsfastighet

Bostadshus och verkstadshall med solpaneler i Storby, Eckerö.

Utgångspris:

220 000 €

Våningsyta:

170 m2

Tomtstorlek:

2550 m2

Antal rum:

4 R+K

Byggår:

Tidigt 1900-tal

Bostadshuset

Bostadshuset om ca 170 kvm disponerat på 1,5 plan med källare under en del av byggnaden. Huset är uppfört på 1900-talet i stock konstruktion med tegeltak. Bostaden är ombyggt och renoverat i omgångar med bland annat stora renoveringar på entréplanet innefattande ny gjutna golv med golvslingor samt ytskikts renoveringar i vardagsrummet och köket. Den tekniska livslängd för taket är uppnådd och bör bytas.

Entréplanet inrymmer ljus entré hall med stora fönsterpartier och klinkergolv samt garderobsförvaring, badrum, renoverat sovrum med gott om förvaringsutrymme, kök och vardagsrum i öppenplanlösning. Mellan kök och vardagsrum finns installerat braskamin i täljsten.

Badrummet är helkaklat och inrett med toalett, handfat med kommod och spegel samt stor duschkabin.

Köket total renoverades 2020 med ny inredning från Marbodal. Köket är fullutrustat med köksö med lyxig induktionshäll med inbyggd fläkt från Bosch. Övriga vitvaror som diskmaskin, ugn, kyl och frys. Vid burspråk i köket finns gott om plats för matbord och här finns även utgång till altan och gården i väster.

Vindsvåningen inrymmer två sovrum, wc, vindsförvaring samt allrum med utgång till balkong. I källarplanet finns tekniken i form av jordvärmepump (2021) samt tvättstugan. Ett visst renoveringsbehov finns i bostadshuset.

Verkstadshall

Verkstadshall uppfört 2015 i träkonstruktion med plåttak. Verkstaden är uppvärmt i dagsläget via luftvärmepump och el radiatorer men är förberett med golvvärmeslingor som ska kopplas till jordvärmepumpen. Solpaneler på verkstadens tak hjälper till med det dagliga el-driften.

Verkstaden om ca 100 kvm inrymmer stort verkstadsdel med högt till tak med fjärrstyrd port, kontor, wc och loftrum som är inrett som hobby/ gästrum.

Övrigt

Den stora gården om 2550 kvm år i huvudsak planerad med gräsmatta, träd, rabatter samt ingärdat av häckplantering och delvis staket. På gården finns även förutom det nyare verkstadsbyggnaden ett äldre verkstadshall i rivningsskick samt ett förrådsbyggnad om ca 30 kvm.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Fjärilsgatan 18

Kommun: Eckerö

Våningsyta: 170 m2

Tomtstorlek: 2550 m2

Antal rum: 4 R+K

Byggår: Tidigt 1900-tal

Teknik: Fiberanslutning i bostadshuset samt nätverksanslutning i verskstad.

Uppvärmning: Jordvärme vattenburet till golvvärme samt radiatorer

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 43-406-9-41

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Gården om 2550 kvm år i huvudsak planerad med gräsmatta, träd, rabatter samt ingärdat av häckplantering. På gården finns även förutom det nyare verkstadsbyggnaden ett äldre verkstadshall i rivningsskick samt ett förrådsbyggnad om ca 30 kvm.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)