Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Havsgatan 3/Norra Esplanadgatan 14, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Centrumvilla i hjärtat av Mariehamn.

Begärt pris:

457 000 €

Våningsyta:

140 m2

Tomtstorlek:

704 m2

Antal rum:

7 R+K

Byggår:

1956

Centrumfastighet

Välkommen till Norra Esplanadgatan 14 och ett mycket trevligt stenhus i 1,5 plan ovan gjuten källare. Från den rymliga verandan i norr nås entréplanet som disponerar vardagsrum och matplats i öppen planlösning, fullt utrustat kök, gästtoalett samt ett kontor/sovrum i anslutning till hallen. Vardagsrummet har en murad eldstad för mysiga kvällar framför brasan.

I det övre planet finns en mindre hall varifrån du når tre sovrum, två klädkammare samt ett större badrum med dusch, toalett och handfat med kommod. Det största sovrummet har balkong i väst där man kan njuta av kvällssol med utsikt över hamnen och inloppet till Mariehamn.

Källarplanet har renoverats under 2014 och försetts med en komplett spa-avdelning med rymlig bastu, dubbeldusch samt badkar med jacuzzifunktion. Utöver detta inrymmer källarvåningen även två större förrådsutrymmen, tvättstuga, extra sovrum samt en mindre toalett. Då källaren har egen ingång kan man med fördel nyttja detta som en uthyrningsdel om så önskas.

Huset är mycket väl omhändertaget och mer eller mindre helrenoverat, under 2014 har bl.a. (förutom entréplanet) tilläggsisolering gjorts, rörrenoveringar, tak & fönster, instalerat bergvärme (2012) m.m, därtill är huset tvättat och målat.

Trädgården är rymlig med stor gräsmatta, buskar och träd. Gården omgärdas av en tät häck som bidrar till en väldigt privat och insynsskyddad plats att vistas på. Här finns en stenlagd uppfart samt stenläggning fram till huset från trädgårdens ingång. Då det finns mycket utrymme samt byggrätt om minst 200 kvm kvar på fastigheten finns det möjlighet att anlägga ytterligare hus och/eller garage.

Fastigheten har ett fantastiskt läge på hörntomt precis intill stadens vackert grönskande esplanad. Med närhet till skolor och daghem, västra hamnen, centrum och övrig service är det här det perfekta boendet för en barnfamilj eller för det äldre paret med behov av många gästrum.

Sammanfattningsvis är detta ett mycket trevligt bostadshus i ett eftertraktat och strategiskt läge av Mariehamn. Varmt välkomna på visning!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Havsgatan 3/Norra Esplanadgatan 14

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 140 m2

Tomtstorlek: 704 m2

Antal rum: 7 R+K

Byggår: 1956

Bastu: Ja

Teknik: Fiber, mekanisk ventilation

Uppvärmning: Bergvärme

Fastighetsbeteckning: 478-2-2-5

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Stadsplan finns på området

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)