Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Mörbyvägen 22, Hammarland

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Anrikt bostadshus i vackert läge!

Utgångspris:

275 000 €

Våningsyta:

240 m2

Tomtstorlek:

6310 m2

Antal rum:

7 R+K

Byggår:

Ca 1913/1914

Allmänt

Välkommen till fastigheten Högtomt RNr 1:13, en ståtlig villa belägen i Frebbenby bykärna, Hammarland. Tomten är 6 310 kvm stor och planerad med grusad uppfart, gräsmatta, buskar och fruktträd.

 

 

 

Bostadshuset

Bostadshuset är troligen uppfört 1914 i 1 1/2 plan på stenfot i granit med källare under 1/3 del av huset. Bostadshuset är uppfört i stock/ träkonstruktion. Taket är klätt med plåt i tegelprofil och fasaderna med träpanel.

Bostadshusets våningsyta är ca 240 kvm och inrymmer i entréplan farstukvist, hall, renoverat badrum med dusch (2017), kök, matsal, två salar och ett lekrum/gym i anslutning till köket. Vindsvåningen inrymmer allrum med utgång till en stor balkong i österläge, 3 sovrum, badrum, klädvård samt arbetsrum. Källaren inrymmer teknikrum, vinkällare och förråd.

Interiört är bostadshuset inrett i stilfull anda med tidstypiska detaljer såsom tapeter, stuckaturer och gedigna och vackra kakelugnar. Furu plankgolv i kök, hall samt laminatgolv i de två salarna.

Köket är modernt och rymligt med gott om arbetsyta och bänkskivorna är handgjutna av betong. Ett fullutrustat kök med vitvaror från Bosch såsom kyl, frys, ugn, diskmaskin, fläkt och en bred induktionshäll.

Badrummet i entréplan är renoverat under 2017 med klinker på golvet och kakel på väggarna. Badrummet i det övre våningsplanet (färdigställt 2016) ansluter till klädvårdsrum och är inrett med duschplats med dubbla takduschar, wc och handfat samt plats för tvätt logistik.

De tre sovrummen på vindsvåningen är rymliga och trevligt inredda med gran plankgolv i två av sovrummen samt allrum och furu plankgolv i det tredje.

Arbetsrummet är också stort och välplanerat samt utrustat med diskbänk och ho.

Övrigt

Tomten är 6 310 kvm stor och planerad med grusad uppfart, gräsmatta, buskar och fruktträd. På tomten finns en nybyggd altan och en vedeldad bastu med eget omklädningsrum.

Fastigheten är ansluten till kommunalt V/A och fiber.

Fastigheten är belägen i äldre bykärna, där du på ca 200 meters promenadavstånd hittar lanthandel med post, bank och bushållsplats som tar dig in till Mariehamn samt till Berghamn och Eckerölinjens färjeterminal.

Sammanfattningsvis är det här ett mycket trevligt bostadshus för dig som vill bo bekvämt på landet. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka in en visning!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Mörbyvägen 22

Kommun: Hammarland

Våningsyta: 240 m2

Tomtstorlek: 6310 m2

Antal rum: 7 R+K

Byggår: Ca 1913/1914

Bastu: Ja

Teknik: Fiber anslutet, mekaniskt ventilation i badrummen, självdrag för övrigt.

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten och avlopp. Grävd brun med hydrofor för exempelvis trädgårds bevattning.

Fastighetsbeteckning: 76-409-1-13

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)