Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Lullabergsvägen 3, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Bo både på landet och i stan i ett bostadshus i fin och klassisk stil med tillhörande fristående garage-och carport i otroligt läge på Espholm!

Utgångspris:

437 000 €

Våningsyta:

200 m2

Tomtstorlek:

959 m2

Antal rum:

6 R+K

Byggår:

1997

Klassisk stil – natur-och sjönära – nytt värmesystem

Bostadshuset om ca 200 kvm är uppfört 1997 i 1,5-plan i träkonstruktion på gjuten platta med brädfodrad fasad, taket är lagt med betong pannor. Den nuvarande ägaren har utfört fina invändiga renoveringsarbeten med snygga interiör detaljer under de senaste åren. Invändigt disponeras i nedre plan en stor och rymlig entréhall med bland annat extra förvaringsutrymme under trappan, stort och rymligt, fullt utrustat kök med gedigen och slipad stenbänksskiva, representativt vardagsrum med rejäl Tulikivispis och en en tillhörande matsalsdel där många får plats runt matsalsbordet, rymlig avdelning för tvättstuga- och grovkök med nya maskiner, ett extra köksskafferi samt intill köket toalett med tillhörande dusch.

I anslutning till vardagsrummet i nedre plan finns uteplats med altan i privat läge mot söder som därefter ansluter till gården som i huvudsak har västläge. Tvättstugan har egen entré från gården och de stora ytorna möjliggör också en enklare tvättvardag för hela familjen.

Övre plan inrymmer tre sovrum varav ett större Masterbedroom, två rejäla klädkammare, ett allrum som med fördel kan byggas om till ytterligare ett sovrum samt ett påkostat och ombyggt/renoverat badrum med stort kvaliétshandfat från svenska Vedum, takdusch, toalett och bastu inredd med värmebehandlad asp. Badrummet med sina stora och rejäla 60 x 60 klinkerplattor i kalksten håller en mycket hög klass jämförbart med en modern hotellstandard. I anslutning till allrummet i övre plan finns balkong mot gården i väster med sjöutikt under stora delar av året.

Bostadshuset har en superb planlösning och går för övrigt i fin och klassisk stil med välplanerade och snygga inredningsdetaljer bestående av bland annat mattlackad vit enstavig parkett i nedre plan och ett borstat vitlaserat  och matlackat enstavigt golv i övre plan. Badrummet i övre plan är för övrigt ett av de finaste badrummen vi sett! Den nuvarande ägaren har i samband med utförda renoveringar också anlitat Struktura Design Ab/ Johanna Wendelin för planering och optimering av köket.

Fastigheten är ansluten till kommunalt V/A, fiber och Mariehamns Elnät Ab. Bostadshuset har också centraldammsugare och genomgående generösa förvaringsutrymmen.

Tomten vetter mot i huvudsak väster och har fristående garage med tillhörande carport och förråd vid infarten. Tomten har anlagd gräsmatta och ett flertal fruktträd med bland annat plommon och prydnadskörsbär. Espholm i unikt läge med fina naturskyddsområden och stora delar orörd natur i Södra Mariehamn är ett mycket eftertraktat område. Från fastighteten når man bland annat Espholms allmänna badstrand genom en gångväg (ca 200 m från fastigheten). Fastigheten omges av och har nära till otroliga promenadstråk, fantastisk natur, hav och friluftsområden. På Espholm bor du med Mariehamn som postadress men med en omgivande natur som samtidigt ger en unik och lantlig känsla. Området är också mycket lugnt, trivsamt och barnvänligt.

Bostadshuset får under sept-22 ett helt nytt värmesystem med en luftvattenvärmepump från Toshiba, vattenburet till golvvärme i hela bostadshuset.

Hör av dig till oss för visningstid så tar vi dig på ditt livs rundvandring! Vi hoppas att du sett tillräckligt och kan fatta ett beslut direkt efter den första visningen så tveka inte att höra av dig till oss redan på förhand med dina frågor.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Lullabergsvägen 3

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 200 m2

Tomtstorlek: 959 m2

Antal rum: 6 R+K

Byggår: 1997

Bastu: Ja

Teknik: Fiber och Mariehamns Elnät Ab. Se även avsnitt ang. nytt värmesystem

Uppvärmning: Bostadshuset får i sept-22 ett nytt värmesystem, luftvattenvärmepump (Toshiba). Installeras på ägarens bekostnad.

Vatten & avlopp: Fastigheten är ansluten till kommunalt V/A.

Fastighetsbeteckning: 478-32-2-1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)