Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Karl Ersvägen 58, Finström

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Bostadshus med stor potential i lantlig miljö.

Utgångspris:

175 000 €

Våningsyta:

196 m2

Tomtstorlek:

4850 m2

Antal rum:

6 R+K

Byggår:

2012-2015

Allmänt

Varmt välkommen till Karl Ersvägen 58 i Finström. Bostadsfastigheten är belägen på en mycket attraktiv tomt med fin utsikt och vy över åkrar och fina landskap.

Bostadshuset är uppfört 2012-2015. Husleverantören har enligt den nuvarande ägaren uppfört stommen till bostadshuset i träelement, d v s vind-och och vattentätt. Den nuvarande ägaren har på egen hand färdigställt huset invändigt. Bostadshuset inrymmer i entréplan entré/ hall med trappa upp till övreplan, stort och rymligt kök, anslutande matsal och vardagsrum i öppen planlösning med gedigen Tulikivi spis, sovrum, badrum med dusch, handfat och wc samt grovkök med egen entré till gården.  Köket är utrustat med ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Via matsalen finns också utgång till trädgården i väster.

Övre plan inrymmer allrum, ett stort badrum med dubbeldusch och plats för badkar samt fyra sovrum varav två är har klädkammare.

Huset är i behov av renovering. Strömmen har varit avstängd sedan 2021 och på grund av detta har golvvärmesystemet i bottenplanet frusit sönder och orsakat läckage på två platser. Ett läckage i köket och ett läckage i sovrummet i entréplan. Läckagen är nu enligt uppgift åtgärdade av fackman.

Bostadshuset med tillhörande tomt har synnerligen god potential och en kreativ spekulant kan förvandla detta till en pärla på den åländska landsbygden. Kommande ägare behöver dock förbereda sig på relativt omfattande renoveringsarbeten. Välkomna att höra av er till oss för visningar och övrig information.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Karl Ersvägen 58

Kommun: Finström

Våningsyta: 196 m2

Tomtstorlek: 4850 m2

Antal rum: 6 R+K

Byggår: 2012-2015

Teknik: Fiberanslutning

Uppvärmning: Frånluftsvärmepump till vattenburen golvvärme i våning 1, radiatorer på våning 2

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten eget reningsverk

Fastighetsbeteckning: 60-405-7-22

Samfällda områden: Andelar i samfälld jord och vattenområde.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: En slutlig försäljning kräver pantinnehavarens slutliga godkännande. I samband med förmedlingsuppdraget har ingen besiktning av bostadshuset utförts.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)