Bostadshus – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Prästkragegränd 8, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Villa på hörntomt med tillhörande garage samt carport beläget vid återvändsgränd.

Utgångspris:

267 000 €

Våningsyta:

209 m2

Tomtstorlek:

824 m2

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

1974

Allmänt

Familjärt bostadshus på hörntomt beläget vid återvändsgränd i mycket privat och trivsamt läge intill grönområden på Prästkragegränd 8 i Mariehamn.

Bostadshuset är uppfört på gjuten platta i lösvirke 1974-1975 med tillhörande garage och carport. Huset har tegeltak, träpanelfasad samt gavlar i tegel.
Bostadshuset inrymmer huvudentré med hall, ljust- och fullt utrustat kök, stort öppet vardagsrum med öppen spis, tre separata sovrum, ett kontorsrum (kan användas såsom ett fjärde sovrum) med egen ingång från gårdsplanen, två renoverade toaletter, separat duschrum med badkar, bastu med Harvia-elspis samt rymlig tvättstuga (grovkök) med egen entré från gården i öster.
Från vardagsrummet når man bekvämt utgång till gården och en trivsam terrass i sydvästläge.

Bostadshuset har till stor del renoverats 2012-2015 och till de utvändiga arbetena hör bl.a. trädgård, gräsmatta, Tuija-häck, övriga planteringar, terrass, markiser och målningsarbeten. Invändigt har huset renoverats med modernt och nytt kök samt omfattande ytrenoveringar i samtliga rum inkluderande målning, golvläggning och tapetsering. Därtill har de nuvarande ägarna bytt ut samtliga fönster (treglasfönster från Fenestra) och förnyat den nedre delen av fasaden samt lagt plattor upp till/mot entrén i söder. Bostadshuset ger ett gott helhetsintryck där vissa renoveringsarbeten såsom badrum fortfarande återstår.

Uppvärmning av bostadshuset genom direktverkande el till radiatorer med komplement av luftvärmepumpar och öppen spis med insats. Tomten om totalt 824 m2 är planerad och fastigheten har kommunalt V/A och är ansluten till Mariehamns elnät. Tomten är en av kvarterets absolut bästa i ostört och privat läge, vilket ger viss enskildhet och möjlighet att i anslutning till tomten nyttja grönområde och skog för friluftsliv. Närhet till Nabbens badplats och cykelavstånd till centrum och Maxinge köpcentrum.

Välkommen att kontakta oss för en rundtur!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Prästkragegränd 8

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 209 m2

Tomtstorlek: 824 m2

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 1974

Bastu: Ja

Teknik: Fiber

Uppvärmning: Uppvärmning av bostadshuset genom direktverkande el till radiatorer med komplement av luftvärmepumpar och öppen spis med insats.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-15-15-1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Tomten är en av kvarterets absolut bästa i ostört och privat läge, vilket ger viss enskildhet och möjlighet att i anslutning till tomten nyttja grönområde och skog för friluftsliv. Närhet till Nabbens badplats och cykelavstånd till centrum och Maxinge köpcentrum.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)