Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Kolsvidjavägen 253, Sund

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Synnerligen välskött och omhändertaget bostadshus med tillhörande gedigen verkstadsbyggnad på fantastisk tomt i Tranvik, Sund!

Utgångspris:

229 000 €

Våningsyta:

180 m2

Tomtstorlek:

5150 m2

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

1989

Allmänt

Bostadshus i lugn och lantlig miljö med tillhörande verkstadsbyggnad och en fantastisk tomt om hela 5 150 kvm på Kolsvidjavägen i Tranvik, Sund.

Bostadshuset med en våningsyta om ca 180 kvm inkl. garage är ett Myresjöhus ursprungligen uppfört 1989.

Bostadshuset inrymmer huvudentré med hall, rymligt fullt utrustat nyrenoverat kök (2022) kök med plats för stort matbord. Stort vardagsrum med täljstenskamin, upp till fyra sovrum varav ett genomgångsrum i anslutning till köket, gästtoalett, entré med tvättstuga och grovkök, teknikrum, förråd samt ett stort badrum med dusch och toalett. Badrummet totalrenoverades 2010 då det förbereddes för bubbelbadkar och bastu.

Via den andra entrén når man gården mot öster. Vardagsrummet har direktaccess till altan i ostört västerläge. Altanen är delvis under tak. Det nuvarande förrådsutrymmet intill teknikrummet har också egen entré mot gården, vilket möjliggör ytterligare ett avskilt rum eller utrymme. Bostadshuset har integrerat varmgarage.

Den nuvarande ägaren har sedan 2005 utfört omfattande renoverings-och underhållsarbeten både invändigt och utvändigt. Bostadshuset är därmed genomgående i mycket gott skick.

Gården har stor vistelsevänlig gräsmatta runt hela huset, skyddande häck för insyn och nylagd marksten framför huset. Infarten är asfaltsbelagd och med en liten praktisk ”rondell”.

Fastigheten har vattenanslutning till Tranvik Vatten, på tomten finns även en borrbrunn med pump i. Nytt avloppssystem med infiltration av fabrikat FANN Indrän. (2017)

Uppvärmning genom kombipanna (olja och ved) och täljstenskamin. Vattenburet till golvvärme och radiatorer. Under sommarhalvåret, då inte uppvärmnings behovs, värms tappvatten med elektrisk varmvattenberedare. I grovköket intill garaget finns en färdig plats för en ev. värmepump och den nuvarande ägaren har också förberett fastigheten för jordvärme med 350 m kollektorslang på den västra delen av tomten.

På tomten finns en stor och fristående verkstadsbyggnad om ca 160 kvm med garage (med plats för 2 bilar) och förråd. Stora förvaringsutrymmen finns för både fordon/båtar och övrigt lösöre. Verkstadsdelen med gjutet betonggolv har 3 FAS el och förrådsdelen kan enkelt till exempelvis göras till stall. Byggnaden är också delvis förberedd för vatten. Portarna in till verkstaden, varav en hög och en bred port är också dimensionerade för t.ex. husbil, husvagnar, båtar och övriga fordon. Byggnaden är mycket väl omhändertagen både utvändigt och invändigt med bl.a. utförda målningsarbeten och nytt grus i förrådsdelen under 2022.

På tomten finns även en jordkällare i betong av modernare snitt samt en praktisk trädgårdsbod. Gårdsbastun diskuteras enligt separat överenskommelse.

Tomten om hela 5 150 kvm angränsar till mycket fin natur och promenadstråk och närhet till Lumparn. I byn finns för övrigt också fina möjligheter för t.ex. den med hästintresse. Fastigheten har del i samfällda land- och vattenområden.

Boka en visning med ansvarig mäklare och kom och upplev stället på plats tillsammans med oss. Välkommen!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Kolsvidjavägen 253

Kommun: Sund

Våningsyta: 180 m2

Tomtstorlek: 5150 m2

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 1989

Uppvärmning: Uppvärmning genom kombipanna (olja och ved) och täljstensspis. Vattenburet till golvvärme och radiatorer.

Vatten & avlopp: Fastigheten har vattenanslutning till Tranvik Vatten, nytt avloppssystem med infiltration från Indrän (2017).

Fastighetsbeteckning: 771-427-3-39

Samfällda områden: Fastigheten har del i samfällda, vilket möjliggör tillgång till stora samfällda områden för rekreation.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Tomten angränsar till mycket fin natur och promenadstråk och närhet till Lumparn. I byn finns fina möjligheter för jakt- och fiskeintressen.

Övrigt: Se bilaga för utförda renoveringsåtgärder.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)