Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Knorringsgränd 3, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Fantastiskt inredd 1950-talsvilla med egen uthyrningslägenhet på etablerad adress Knorringsgränd 3 i centrala Mariehamn.

Utgångspris:

425 000 €

Våningsyta:

196 m2

Tomtstorlek:

725 m2

Antal rum:

8 R+K

Byggår:

1959, stora renoveringar utförda under 2016

CENTRUM – UTHYRNINGSMÖJLIGHET – STOR FAMILJEVILLA

Bostadshuset om hela 310 kvm inkl. källarvåningens ytor är ursprungligen uppfört 1959 i två plan med källarvåning är genomgående totalrenoverat invändigt från 2016 och inrymmer i entréplan hall med förvaring, stort och rymligt vardagsrum med rejäl matplats och designspis, läckert inrett och fullt utrustat kök, tre sovrum varav ett större Masterbedroom samt badrum med toalett och dusch. Nedre plan har ett tilltalande planlösning med många funktioner och från matplatsen i köket når man också enkelt uteplatsen mot gårdssidan.

Huvudbostadens fjärde sovrum är inrett som en trivsam minietta belägen på den andra våningen med egen stor och rymlig klädgarderob, vardagsrumsdel, sovalkov och kattvindsförvaring.

I övre plan finns också en separat lägenhet om 2 R+K som inrymmer hall med förvaring, vardagsrum, sovrum, kök samt badrum med dusch och toalett. Från hallen i övre plan finns balkong mot kvällssolen i väster. Bostadsdelen disponerar således totalt upp till fem sovrum, två kök samt ett badrum i vartdera våningsplanet. Uthyrningslägenheten i övre plan kan hyras ut som sådan med fina intäkter alternativt nyttjas av den egna familjen om så önskas. De stora förvaringsutrymmena i övre plan kan också nyttjas som sådana eller användas för att förstora vissa rum för den som så önskar.

Källarvåningen är också den moderniserad och inrymmer med direktaccess från hallen i nedre plan bland annat tvättstuga, teknikrum, matkällare, läcker bastuavdelning, toalett, otroliga förvaringsutrymmen och garage.

Terrass i söderläge med förstärkt del för bubbelpool och inbyggd förvaring. Bostadshuset har kommunalt V/A, uppvärmning från ny oljepanna (2016/2017) och fiber. Tomten är fint planerad med bland annat gräsmatta, planteringar och en extra uteplats i tomtens sydöstra hörn. Adressen är eftertraktad och belägen på fin gata i trevlig miljö och med centrum endast några stenkast bort. I närområdet finns badhus, simstrand, daghem och skolor.

Välkommen att boka in dig på en egen visning!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Knorringsgränd 3

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 196 m2

Tomtstorlek: 725 m2

Antal rum: 8 R+K

Byggår: 1959, stora renoveringar utförda under 2016

Bastu: Ja

Teknik: Fiber

Uppvärmning: Ny oljepanna, vattenburet till radiatorer, designspis i vardagrummet

Vatten & avlopp: Stadens V/A

Fastighetsbeteckning: 478-6-6-2

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Adressen är eftertraktad och belägen på fin gata i trevlig miljö och med centrum endast några stenkast bort.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)