Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Björkvägen 2, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Egnahemsvilla med fristående dubbelgarage och utsikt över Slemmern i Östernäs, Mariehamn.

Utgångspris:

385 000 €

Våningsyta:

139 m2

Tomtstorlek:

750 m2

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

1990

Hörntomt - sjöutsikt - centrumnära - bergvärme

Rejält, väldisponerat och rymligt bostadshus om våningsyta nedre plan ca 90 m2, övre plan 49 m2 (exkl. kallförråd) på synnerligen attraktiv hörntomt på Björkvägen 2 i Östernäs, Mariehamn. Bostadshuset uppfört 1989 i 1,5-plan i träkonstruktion på gjuten platta är elegant med sin fina arkitektur där varje rum fyller sin alldeles egna funktion.

Nedre plan har entré från Björkvägen och inrymmer rymlig hall med avhängning, stort och fullt utrustat kök som ansluter till inglasat uterum och gårdsplan, stort vardagsrum med tillhörande matplats och öppen spis, Masterbedroom, tvättstuga/grovkök med egen entré från gården samt badrum med toalett, dusch och bastu. Övre plan inrymmer två rejäla och renoverade sovrum med nybyggd förvaring, stort allrum som också kan avdelas till ett extra sovrum samt badrum med toalett, dusch och badkar. Sovrummet mot söder har också balkong. Bostadshuset har genomgående högklassiga material och väl tilltagna ytor. Den nuvarande ägaren har låtit installera bergvärme med vattenburen golvvärme, kommunalt V/A.

Fristående varmgarage om ca 45 kvm med tillhörande förrådsutrymmen och teknikrum i anslutning till huset.

Bostadshuset har ett fantastiskt läge med närhet till hav, sjöpromenad och cykelväg in till Mariehamns centrum. Tomten, en legorätt om 750 kvm är strategiskt belägen med en vackert anlagd och omsorgsfullt skött trädgård. Gården är fint planerad och är särskilt under den varmare delen av året fantastiskt vacker. På gården finns bland annat planteringar, stenläggningar och en stödmur i betong som avskiljer tomten mot öster. Mot Östernäsvägen i väster finns staket.

Läget är mycket omtyckt på bekvämt avstånd från centrum, dagis och skolor, motionsslingor, grönområden, badstrand och strandpromenaden vid Slemmern.

Välkommen på visning tillsammans med oss!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Björkvägen 2

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 139 m2

Tomtstorlek: 750 m2

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 1990

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme, bergvärmepump installerad 2022

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-17-32-1-L1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Tomten är en legorätt om 750 kvm. Legoavtal 26.02.1988-28.02.2038. Tomtens friköpspris är 22 017 €. Arrendeavgift 479,15 €/år. Indexjustering sker mars 2023.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)