Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Ringvägen 15 B, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Stilfull och arkitektritad enplansvilla i privat läge vid attraktiv adress i Mariehamn.

Utgångspris:

275 000 €

Våningsyta:

260 m2

Tomtstorlek:

1513 m2

Antal rum:

6 R+K

Byggår:

1968

Allmänt

Stilfull och arkitektritad enplansvilla i privat läge vid attraktiv adress på Ringvägen 15 B i Mariehamn. Bostadshuset är uppfört 1968 på gjuten platta i träkonstruktion (långsida) och lättbetongblock (gavlar) med en totalyta om ca 260 m2 , huset har puts-/betong-/trä-/cementskivfasad samt filttak.

Villan inrymmer entré med tambur, välkomnande hall med klädavhängning, gästtoalett, rymligt och ljust vardagsrum med tillhörande matsal i skilda etage, platsbyggt kök och i anslutning till köket ytterligare ett vardagsrum, tre sovrum, helkaklat badrum med badkar & dusch samt klädvård. I anslutning till entrén stort integrerat varmgarage med tillhörande förrådsutrymmen samt i huset pannrum med förråd. Träaltaner i söder- och västerläge med avgränsande stödmurar.

Väl värt att notera är den gedigna och platsbyggda bok- & förvaringshyllan vilken skiljer åt hall och matsal, likaså platsbyggt kök, badrum och klädvårdsrum. Därtill har villan fantastiskt ljusinsläpp från flertalet stora fönsterpartier inklusive takkupol.

Nuvarande ägare har under 2003 låtit utföra en del större renoveringar omfattande bl.a. takfiltsbyte, kök, badrum och klädvårdsrum, delvis nya el- och rördragningar samt byte av en del fönster m.m.. Uppvärmning genom oljepanna (panna förnyad i början av 2000, brännare 2013), vattenburet till radiatorer och även som golvvärme, kompletteras av vedspis och vedkamin. Kommunalt vatten & avlopp.

Tomten om hela 1 513 m2 har asfalterad uppfart är anlagd med stenplattor på framsidan samt gräsmatta, häck, rabatter, prydnadsbuskar och prydnadsträd. Mot öster är tomten väl insynsskyddad med parkområde & strövområden etc. som närmaste granne. Trivsamt och lugnt läge på en av södra stadens mest attraktiva tomter och med närhet och med gång och cykelbana till skola, dagis, motionsbanor och matbutik.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Ringvägen 15 B

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 260 m2

Tomtstorlek: 1513 m2

Antal rum: 6 R+K

Byggår: 1968

Teknik: Fiber indraget

Uppvärmning: Uppvärmning genom oljepanna (panna förnyad i början av 2000, brännare 2013), vattenburet till radiatorer och även som golvvärme, kompletteras av vedspis och vedkamin.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-8-17-9

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Nuvarande ägare har under 2003 låtit utföra en del större renoveringar omfattande bl.a. takfiltsbyte, kök, badrum och klädvårdsrum, delvis nya el- och rördragningar samt byte av en del fönster m.m.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Byggrätt: Återstående byggrätt om ca 200 kvm, varav ca 20 kvm utgör ekonomieutrymmen

Stadsplan: BRE-område där bl.a. en del av en byggnad kan utnyttjas för affärsändamål

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)