Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Ödkarbyvägen 82, Saltvik

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Rymligt bostadshus i lantligt läge!

Utgångspris:

140 000 €

Våningsyta:

189 m2

Tomtstorlek:

3990 m2

Antal rum:

6 R+K

Byggår:

1953

Allmänt

Varmt välkommen till Ödkarbyvägen 82! Bostadshus om 1½-plan ovan oinredd källare uppfört 1953. Stor, vistelsevänlig trädgård som angränsar till intilliggande åkerfält. Närhet till Ödkarby skola (årskurs 1-6), från Godby centrum är det ca. 10 minuter med bil, Mariehamns centrum ca. 25 minuter.

 

 

 

Bostadshuset

Rymligt bostadshus om hela 6 R+K samt en full källare. Entré från huset västra sida som är vackert anlagd med stenläggningar och planteringar. Entréplan inrymmer stora sociala ytor i form av vardagsrum med öppen spis, matplats samt kök. Vidare finns även entréhall med förvaring, ett möjligt sovrum samt ett badrum som är i behov av renovering.

Övre plan inrymmer övre hall/allrum, två rejäla sovrum under snedtak där det ena har förvaring i rymlig klädkammare och från det andra sovrummet ansluter ett mindre rum. Utrymmena på övre plan har renoverade ytskikt. Från den övre hallen nås balkongen i västerläge.

Källaren är oinredd och inrymmer flertalet utrymmen som med fördel kan nyttjas som hobbyrum, förvaring m.m. Garage med manuell port inryms i källaren. Trappa ner från hall i entréplan. Under trappan finns utrymme och plats för tvättmaskin samt torktumlare. I källarutrymmet finns även luft-vattenvärmepumpen.

Tomt och övriga byggnader

Tomten om 3 990 kvm är i huvudsak planerad med gräsmatta, grusad infart samt vissa träd och buskar. Stenläggningar pryder entrén och vid entrén finns även en gjuten uteplats.

Äldre byggnad som inrymmer garage med betonggolv, snickeri med betonggolv samt vedförråd och övrigt förvaringsutrymme utan betonggolv. Praktiskt utrymme att förvara trädgårdsredskap, gräsklippare m.m. 3-fas el finns draget till byggnaden.

Sammanfattning

Ett rymligt bostadshus med stor potential och detsamma gäller även gården som har ett vackert läge intill åkrar och fält. Fastigheten kan förvärvas av personer utan hembygdsrätt förutsatt att man beviljas jordförvärvstillstånd.

Kontakta ansvarig mäklare vid vidare funderingar eller visningsintresse!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Ödkarbyvägen 82

Kommun: Saltvik

Våningsyta: 189 m2

Tomtstorlek: 3990 m2

Antal rum: 6 R+K

Byggår: 1953

Teknik: Självdragsventilation. Frånluftsfläkt i badrummet. Soplaneler finns installerade som bidrar till uppvärmningen samt varmvattnet.. Fiber finns anslutet. Leakomatic samt spisvakt finns installerat.

Uppvärmning: Luft-vattenvärmepump till golvvärme i övre plan och radiatorer i entréplan. Golvvärme i badrummet i entréplan.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A. Finns även borrbrunn på gården.

Fastighetsbeteckning: 736-435-3-25

Samfällda områden: Inga andelar i samfällda områden.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)