Bostadsfastighet – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Ålandsvägen 92, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadsfastighet

Bostadshus i centrala Mariehamn med stor insynsskyddad trädgård. Tomten är delbar och har en extra byggrätt om 128 kvm. 

Utgångspris:

350 000 €

Tomtstorlek:

813 m2

Byggår:

1953

Allmänt

Välkommen till Ålandsvägen 92 ett mycket trevligt, naturnära bostadshus med 205 kvm uppvärmd golvyta, 4 R+K. Bostadshuset är uppfört år 1953 i 1,5 plan samt en källarvåning, där ytterligare bostadsyta med separat ingång finns att tillgå.

Entréplanet inrymmer hall med klinkergolv samt klädavhängning, gästtoalett, rymligt kök med gott om arbetsytor och förvaring, en härlig matsal med stora fönsterpartier som ger ett ljuvligt ljusinsläpp. Ett ljust och luftigt vardagsrum med en öppen spis.

Bostadshusets övre plan disponerar en hall med utgång till balkong i väster, två väldisponerade sovrum varav det större sovrummet har en fantastisk klädkammare med bra förvaring, helkaklat badrum med badkar, dusch, handfat med kommod, spegelskåp samt wc.

Bostadens källarvåning nås genom hallen eller genom en separat ingång, vilket gör att våningen passar perfekt som tonårsrum eller som uthyrningsdel för en inneboende. Förutom sovrum innefattar källarplanet hall med klädavhängning, flertalet förvaringsutrymmen, pannrum samt en stor kombinerad tvättstuga/badrum med wc, duschkabin och ett spabad för extra lyx.

Genomgående yttre och invändiga renoveringar/underhåll har gjorts under 2010- och 2020-talet, däribland ny tvättstugeinredning (2019), spabad (2020) samt ommålning av huset (2017).

 

Trädgård

Fastigheten har en stor, insynsskyddad trädgård vilken bildar en privat oas för umgänge och lek. Här finns även en friggebod om 10 kvm med vedlider. Intill bostadshusets västra gavel finns ett trädäck där man gärna avnjuter middagar i kvällssol. Tomten är delbar och har en extra byggrätt på 128 kvm.

 

Omgivningar

Fastigheten är belägen i stadsdelen Sveden i Mariehamn. Här bor du med ca. 10 minuters promenadavstånd till skola med årskurs 1-6, daghem, närbutik, sportfält samt lekpark. I bostadens absoluta närområde finns vackra promenadstråk samt gång- och cykelbana in till centrum.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det här ett drömboende för familjen som önskar bo med privat läge i Mariehamn. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka in en visningstid!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Ålandsvägen 92

Kommun: Mariehamn

Tomtstorlek: 813 m2

Byggår: 1953

Teknik: Fiber

Uppvärmning: Oljeeldning och öppen spis.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-8-9-11

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Fastigheten är belägen i stadsdelen Sveden i Mariehamn. Här bor du med ca. 10 minuters promenadavstånd till skola med årskurs 1-6, daghem, närbutik, sportfält samt lekpark. I bostadens absoluta närområde finns vackra promenadstråk samt gång- och cykelbana in till centrum.

Övrigt: Tomten är delbar och har en extra byggrätt om 128 kvm.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)