Bostadstomt – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Nypongränd 1, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadstomt

Bostadsfastighet för egnahem-eller radhus (flerfamiljshus) med enastående läge vid havet i Mariehamn.

Utgångspris:

400 000 €

Tomtstorlek:

2490 m2

Allmänt

Enastående tomt med ett av Mariehamns absoluta topplägen alldeles intill havet i Östernäs, Mariehamn. Tomten är en av det allra sista obebyggda strandnära tomterna i Mariehamn. Fastigheten har en areal om 2 490 kvm med en nuvarande byggrätt om 875 kvm. Tomten kan enligt gällande stadsplan bebyggas med egnahemshus, radhus eller kopplade byggnader för bostadsändamål. Om du drömmer om att bo vid havet med oslagbar utsikt och med ett av Mariehamns mest eftertraktade lägen är denna fastighet definitivt något för dig! Detsamma gäller för dig som söker en framtida investering och placering då fastigheten också lämpar sig mycket väl för projektering av flerfamiljshus.

Tomten är till sin beskaffenhet flackt svagt sluttande ner mot strandlinjen vilken ger en enorm mot potential för olika typer av byggnadsplaner. Stadsplanerat område med färdig byggrätt.

Med detta exklusiva FRONT LINE-läge finns det möjligheter att förverkliga dina egna eller flera andras bostadsdrömmar. Tomten är lugnt belägen i återvändsgränd med närhet till badplats, naturstigar och strövområden och området är beläget endast några få stenkast från Mariehamns absoluta centrum. I närheten av tomten finns färdig infrastruktur, bl.a. finns el- och vattenanslutning i kvarteret där den slutliga köparen står för anslutningsavgifter m.m. enligt gällande prislista i samband med byggnation.

Beskrivning

Adress: Nypongränd 1

Kommun: Mariehamn

Tomtstorlek: 2490 m2

Teknik: Infrastruktur finns i området.

Vatten & avlopp: Finns i området. Priser enligt gällande taxor.

Fastighetsbeteckning: 478-17-24-4

Samfällda områden: Andelar i samfällda områden finns inte.

Tillträde: Omgående efter köpslut

Utemiljö: Enastående tomt med ett av Mariehamns absoluta topplägen alldeles intill havet i Östernäs, Mariehamn. Tomten är en av det allra sista obebyggda strandnära tomterna i Mariehamn.

Övrigt: Ritningar för byggnation finns att tillgå. Bygglovet för ritningarna har tidsmässigt löpt ut. Köpet kan även genomföras genom en överlåtelse av samtliga aktier i fastighetsaktiebolaget som i dagsläget äger tomten.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden