Carlsro Badhotell - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Lumparlutsvägen 12, Föglö

Visning:

Enligt överenskommelse

Carlsro Badhotell

ANRIK REDARVILLA - En unik strandfastighet med en rik sjöfartshistoria, modern komfort och skärgårdslyx.

Pris:

Anbud

Tomtstorlek:

4540 m2

Byggår:

1912. Omfattande totalrenovering år 2020-2021.

Välrenommerat Ab med tillhörande fastighet om totalt 4 541 kvm inkl. tre skiften. Bolaget äger varumärket Carlsro samt rejäla byggnader i strategiskt och synnerligen unikt läge i Degerby, Föglö. Byggnaderna och hela platsen har sedan 2020 genomgått en fantastisk och omfattande modernisering i den nuvarande ägarens regi.

Carlsro Badhotell, ett väletablerat aktiebolag i den åländska skärgården med anrik historia och ett varumärke med tillhörande färdigt marknadsföringskoncept, nyrenoverade byggnader, butik/shop och inventarier av mycket hög kvalitet! Bolaget har under de senaste åren haft fin omsättning som en följd av ett förstklassigt koncept och mycket nöjda kunder som givit toppbetyg för sin upplevelse.

Du får möjlighet att förvärva ett färdigt och väletablerat åländskt aktiebolag eller starta ditt eget och ta över ett helhetskoncept med rättigheter till varumärket Carlsro där den nuvarande ägaren bedrivit badhotells-och restaurangverksamhet på bolagets egen fastighet med tillhörande anrika byggnader i den fantastiska åländska skärgårdskommunen Föglö (Degerby).

Försäljningen omfattar och ger dig som köpare i första hand möjlighet att förvärva en komplett vinstdrivande verksamhet bestående av byggnader och inventarier samt därtill goodwill bestående av färdiga inventarier, varumärket Carlsro med tillhörande marknadsföringskoncept och nuvarande kundstock.

Ägaren är också öppen för en överlåtelse av enbart fastigheten med tillhörande byggnader.

För dig som ny ägare finns alla möjligheter att skapa DITT UNIKA STÄLLE och om du så önskar står den nuvarande gärna till förfogande med att berätta om deras tankar kring hur man kan fortsätta utvecklingen.

Huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden uppfördes ursprungligen år 1912 och kompletterades senare med en butiksdel med tillhörande takterrass år 1929. Byggnaden har genomgått en omfattande totalrenovering år 2020 av den nuvarande ägaren. Resultatet är en imponerande byggnad som kombinerar äldre charm med moderna renoveringar av högsta kvalitet. I den nedre delen av huvudbyggnaden finns bland annat restaurang, bar, sällskapsytor, ett fullt utrustat kök med original AGA spis samt butik, två gästtoaletter samt badrum med dusch. Huset har 11 gedigna kakelugnar (alla ej i bruk) som sätter sin prägel på både estetik och mysfaktor och inredningen är omsorgsfullt utvald och noggrant planerad för bästa möjliga gästupplevelse.  I det övre planet har fem helt nya och högklassiga gästrum byggts och inretts, också dessa med mycket högklassiga materialval där varje rum har lite av sin egen färgton och färgskala. Rummen har också något varierad storlek varav två sviter, varav en med egen balkong. Samtliga rum har eget badrum inredda med påkostade materialval såsom Burlington toalett, dusch, handfat och fina genomgående sekelskiftesdetaljer. Alla gästrum har under de senaste åren varit uthyrda främst under högsäsongen och under årets högtider. Byggnaden har intill restaurangen i nedre plan en mycket påkostad och fint anlagd uteservering och mot söder i övre plan finns privat takterrass med fantastik havsutsikt. Byggnaden har också källarutrymmen för förvaring och lager. Denna ståtliga huvudbyggnad är en av Delfs Ab:s och därmed hela köpeobjektets största tillgång.

Bagarstuga

Intill huvudbyggnaden finns en fint och mysigt renoverad bagarstuga med tillhörande entré och separata rum som har genomgått invändig totalrenovering år 2023. Bagarstugan kan med fördel också användas såsom övernattningsställe för ägare och/eller personal eller hyras ut främst under högsäsongen och under årets högtider.

Strandhuset och dess faciliteter

Vid stranden finns en magnifik strandhusanläggning som inkluderar en strandbar, bastuavdelning och en stor terrass som omfamnar hela byggnaden med uteservering. Här har gäster njutit av en fantastisk utsikt över havet och kopplat av i jacuzzin eller till och med solat på den privata badstranden. En nybyggd bryggkonstruktion om hela 25m lång med belysning sträcker sig ut i havet och avslutas med ett rejält soldäck och två badstegar. Strandhuset har en unik bastu inredd med italienskt marmorgolv och med plats för upp till 15 personer. I bastun finns installerat hela två bastuaggregat från finska Harvia och de stora fönstren ger spektakulär havsutsikt. I anslutning till bastun finns både inomhus- och utomhusduschar, ett omrestaurerat sittbadkar från 1910 (Djursholm Stockholm), ishink och en utomhusjacuzzi. Dessutom kan man kombinera bastubad med sol och bad på den fantastiska badbryggan. Strandhuset har i den nuvarande ägarens regi varit tillgängligt för uthyrning året runt och har då nyttjats av både boende hotellgäster och dagsbesökare under de tider då Badhotellet Carlsro varit öppet.

Med alla faciliteter inräknade i och runt bara själva strandhuset kan man mer än väl spendera en heldag nere vid havet vid enbart denna del av fastigheten.

Mer om utemiljön

Bolagets fastighet med tillhörande byggnader imponerar inte bara med sina interiöra renoveringar utan även med sin utomhusmiljö. Det finns en generös parkeringsplats vid huvudbyggnaden, paviljong, takterass om 60 m2 med ca 30-40 sittplatser, utomhusbelysning, ett nybyggt sophus från 2022 och noggrant planerade gårdsmiljöer med marksten, grusgångar, planteringar och en hundraårig ale av Åländska lindar. På västra sidan av huvudbyggnaden finns även som tidigare nämnts en färdigt anlagd uteservering med 60-70 sittplatser.

Badhotell i anrik miljö

Carlsro Badhotell är beläget i den charmiga skärgårdskommunen Föglö, endast ett stenkast från färjfästet i Degerby och endast 30 minuter från fasta Åland. Den historiska gården, ursprungligen byggd 1912, ger dig som kommande ägare möjlighet att erbjuda fantastiskt boende för gäster, en möjlighet att om du så önskar servera förstklassig mat och dryck samt fortsätta utveckla eller förvalta det nuvarande butikskonceptet som daterar sig tillbaka till tidigt 1930 tal. På Carlsro kommer det garanterat att fortsätta skapas minnesvärda upplevelser i en autentisk atmosfär med gästernas välbefinnande i centrum. Vid Carlsro Badhotell har den nuvarande ägaren valt att låta åländska och danska traditioner mötas när den åländska badhusepoken återupplivades för några år sedan genom det traditionella danska badhotellskonceptet.

Helheten, d v s fastigheten med tillhörande byggnader och färdigt koncept håller mycket hög klass. Med sitt strategiska läge i Degerby är fastigheten också ansluten till kommunalt V/A och till fiber. Uppvärmning genom bergvärme. För mer detaljerad information om fastighetens historia, utförda renoveringar och visningar kontakta oss.

Diskutera med ansvarig mäklare om vad som lämpar sig bäst för just din situation.

Välkommen på din alldeles egna privata rundvandring!

Företagets egen webbsajt: Carlsro.com

Ta gärna del av Carlsro på Instagram: Carlso Badhotell

Planritningar

Beskrivning

Adress: Lumparlutsvägen 12

Kommun: Föglö

Tomtstorlek: 4540 m2

Byggår: 1912. Omfattande totalrenovering år 2020-2021.

Teknik: Fiber.

Uppvärmning: Uppvärmning genom bergvärme.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 62-406-4-72

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Bilder är tagna av: Madde Nordberg. Bild från takterrassen: Visit Åland

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden