Aktielägenhet - Lyyski Fastigheter

Stängd

Diktargränd 5F, Mariehamn

Aktielägenhet

Centrum - Bra läge - Bastu - Balkong - Uteplats - Investering 

Utgångspris:

117 000 €

Skuldfritt pris:

126 676 €

Bostadsvederlag:

160 € / månad

Våningsyta:

75 m2

Antal rum:

3 R+K

Byggår:

1985

Centrum lägenhet med potential!

Välkommen till en mycket centralt belägen radhuslägenhet på Diktargränd 5 i Mariehamn. Denna bostad i två våningsplan har en total yta om generösa 75 kvadratmeter.
Lägenheten har idag renoveringsbehov, i första hand behöver badrum samt kök renoveras, dessa är i så gott som ursprungligt skick.
Notera också att lägenheten har balkong under tak mot norr samt uteplats i söder. Radhuset är beläget i ett av Mariehamns mest anrika kvarter.

Köket med bekväm matplats med fönster mot norr har inredning i ljusa färger med vita skåpluckor, rostfri diskbänk. Vitvarorna såsom kyl, frys, diskmaskin och spis är i behov av utbyte. Möjlighet att öppna upp mellan kök och vardagsrum (enligt ursprunglig planlösning).
Vardagsrummet har stora fönster med mycket ljusinsläpp samt utsikt över trädgården i söderläge, markiser finns. Från vardagsrummet utgång till stenlagd altan (ursprunglig) med uteplats för varma sommarkvällar. Vid entréhallen finns gästtoalett med handfat och vattenuttag.

På övervåningen finns två rymliga sovrum, varav ett har en walk-in-closet samt direktaccess till balkong mot norr, det andra sovrummet ligger mot söder.
På övre våningen finns därtill ett rymligt badrum med toalett, duschkabin (behöver bytas ut), handfat och tvättmaskin (tvättmaskin blir kvar i befintligt skick) samt bastu med fönster ut mot söder (varmvattenberedare finns i bastun, aktieägares ansvar vid utbyte).
Alla ytterdörrar och fönster är utbytta i bostadsbolaget (år 2019). Samtliga fönster har persienner, därtill finns markis monterad ovan vardagsrumsfönster mot söder.

Denna bostad har tillgång till fin utemiljö och uteplatser för olika ändamål. Två toaletter, ett i vardera bostadsplan tillför extra bekvämlighet.

Bolagets tomt har förutom uteplatserna mot söder också ytor mot grannfastigheten i norr. Tillhörande kallförråd invid entrén samt parkeringsplats på gården.
Därtill finns också ett gemensamt cykelförråd samt mindre hobbyrum.
I bolaget har år 2020 installerats nya utomhusarmaturer och fasadbelysning samt eluttag för motorvärmare.

Radhuslägenheten har ett superläge nära centrum och bekvämligheter såsom restauranger & cafeér, shopping, matbutiker samt skolor och dagis m.m.
En utmärkt plats för en bekväm och trivsam livsstil. Du är också i närheten av Mariehamns västrahamn med färjetrafiken till fastlandet & Sverige. Välkommen på visning, hör av dig till oss på 018-533 000 eller besök oss på Köpmansgatan.

Gällande renoveringar finns besiktning av lägenheten (för vidare detaljer kring renoveringsansvar och utförande kan stämmas av med mäklaren).

Planritningar

Beskrivning

Adress: Diktargränd 5F

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 75 m2

Antal rum: 3 R+K

Byggår: 1985

Bostadsvederlag: 160 €/mån

Finansieringsvederlag: 90 €/mån

Bastu: Ja

Teknik: Maskinell frånluft. Kabel-TV. Fiber till gårdshuset.

Uppvärmning: Direktelvärme, väggfasta radiatorer (aktieägare har rätt att på egen bekostnad låta installera luftvärmepump). Energideklaration och OVK-besiktning på kommande.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-7-3-34 ägotomt/Bostads Ab Diktaren

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Vattenavgift 10€/pers/månad tillkommer

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 1,5% av samt kostnad för administrationen kring uppgörande av köpebrev 297€ (inkl. moms). Tillkommer registreringskostnad i samband med registrering av fysiskt aktiebrev i bostadsdatasystemet.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden