Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Engränd 2, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Centrumnära - Verkstadshall/garage - Båtplats

Utgångspris:

275 000 €

Våningsyta:

267 m2

Tomtstorlek:

1800 m2

Antal rum:

6 R+K

Byggår:

1948

Allmänt

Varmt välkommen till Engränd 2 i Östernäs Mariehamn. En unik möjlighet erbjuder förvärv av ett charmigt bostadshus från 1948 med tillhörande verkstadshall på grannfastigheten. Här säljs två separata fastigheter som en enda helhet med närhet till Mariehamns centrum. Den första fastigheten (478-404-2-63) omfattar bostadshuset, medan den andra fastigheten (478-404-2-72) inkluderar verkstaden. Möjlighet att överta båtplats vid Algrundet småbåtshamn.

Östernäs, en charmig del av Mariehamn med närhet till natur, vatten och promenadstråk. Samtidigt är man på bekvämt avstånd till vardaglig service, skola och dagis!

Bostadshuset

Bostadshuset är uppfört i 1 ½ plan ovan källare. Det är uppfört i stående stock av kärnvirke ovan källare i betong med gjuten platta. Fasaden är klädd med mineritskivor, men den ursprungliga, rappade fasaden finns bevarad bakom dem. Ett klassiskt sadeltak täckt med vackra tegelpannor. Tomten är svagt sluttande och omges av allmänning samt en förtjusande stenmur.

Entrén leder in från en trivsam innergård där terrassen är sammankopplad med ingången. Den ursprungliga huvudentrén på bostadshusets östra sida finns bevarad men ingen trappa finns i dagsläget. På entréplanet finns en entréhall, bibliotek, ett väl tilltaget vardagsrum, en matsal, ett kök samt ett badrum.

Vardagsrummet är rymligt och ljust, med fina originaldetaljer och en öppen spis som skapar en varm atmosfär. Ljusa väggar och trägolv ger en inbjudande känsla. Matsalen separeras från vardagsrummet med en karakteristisk skjutdörr. Här finns plats för en stor matgrupp som rymmer hela familjen. Den ljusa färgskalan och trägolvet sträcker sig även till denna del av huset. Köket behåller sin genuina prägel med modern maskinell utrustning, inklusive spis/ugn, diskmaskin och kyl. Arbetsytor och förvaringsutrymmen är rikliga, med både överskåp och underskåp samt ett skafferi.

Det övre bostadsplanet inkluderar tre sovrum, ett WC, en övre hall samt en balkong. Sovrummen är generösa och erbjuder bra förvaringsutrymmen samt en vacker utsikt över takåsar och grönska. Från övre hallen kan du stiga ut på en balkong med en oslagbar vy över trädtopparna och vidare mot vattnet.

Källarplanet rymmer en rymlig relaxavdelning, ett gästrum/kontor, en tvättstuga, en groventré samt ett förråd. Den helkaklade relaxavdelningen inkluderar en jacuzzi, handfat med tillhörande kommod, överskåp med spegelglas, bastu och två duschar. Tvättstugan är rymlig med plats för tvättmaskin, torktumlare och klädförvaring. Praktiskt groventré är ett stort plus för vardagens utmaningar med goda förvaringsmöjligheter och hängutrymmen.

Verkstadshallen

Intilliggande fastighet väster om bostadshuset är bebyggd med verkstadshall som är uppförd under 1960-talet ovan gjuten platta och beklädd med plåttak. Yttermåtten mäter 11,6 meter x 9,6 meter. Verkstadshallen har flera ingångar, bl.a. fjärrstyrd port. El och vatten anslutet. Unik möjlighet för dig som vill kombinera husdrömmar med verksamhet eller hobbys/intressen. Asfalterat uppfart hela vägen till hallen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis presenterar detta bostadshus en imponerande potential tillsammans med en intilliggande verkstad som erbjuder oändliga möjligheter för den som har hobbyintressen. Om du vill utforska denna unika möjlighet närmare, tveka inte att kontakta oss för mer information och för att boka en visning.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Engränd 2

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 267 m2

Tomtstorlek: 1800 m2

Antal rum: 6 R+K

Byggår: 1948

Bastu: Ja

Teknik: Mekanisk frånluftsventilation.

Uppvärmning: Vattenburen centralvärme till radiatorer. Oljeeldning som värmekälla. El-golvvärme ställvis i källare. Öppen spis.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-404-2-63, 478-404-2-72

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden