Bostadshus - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Hästskovägen 15, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Hästskon – Etablerat kvarter – 4 sovrum 

Utgångspris:

325 000 €

Våningsyta:

170 m2

Tomtstorlek:

895 m2

Antal rum:

6 R+K

Byggår:

1999-2001

Bostadshus i Hästskon

Välkommen till ett exceptionellt objekt med unika kvaliteter och charm – ett hem där detaljerna talar sitt tydliga språk av kvalitet och omsorg. Upplev livet i ett av Mariehamns mest eftertraktade kvarter Hästskon, där varje morgon inleds med utsikt över en idyllisk innergård och där du bor på en attraktiv adress med närhet till både vardagspussel och natur.

Bostadshuset med en våningsyta om 184 kvm är från finska Kastelli uppfört på gjuten platta i träelement 1999-2001 med robust och rejäl byggkvalitet och en mycket väl genomtänkt planlösning som passar perfekt för såväl vardagsliv som festliga tillfällen. Huset är byggt i två fulla plan och harmonierar skickligt med både invändig funktionalitet, tomt och kvarteret för övrigt.

På entréplan välkomnas du av en rymlig hall som leder dig vidare till husets hjärta – en stor öppen matplats i kombination med vardagsrum, optimalt för umgänge och avkoppling. Vardagsrummet har också en fin och stilig öppen spis från finska Uunisepät. Köket har också en halvöppen lösning mot den tillhörande matplatsen och vardagsrummet, vilket skapar en luftig och inbjudande atmosfär. I anslutning till ingången/entrén finns rymlig veranda och altan mot innergården i öster – ett ostört läge och en perfekt plats för att njuta av morgonsol och lata sommardagar. I entréplan finns även gästtoalett, en välplanerad tvättstuga, samt separat badrum med både bastu och dusch – idealiskt för avslappning efter en lång dag. Nedre plan har också ett sovrum med möjlighet till alternativa användningsmöjligheter såsom gästrum, lekrum eller kontor.

Övre plan inrymmer tre ytterligare sovrum varav ett har en imponerande walk-in closet – en dröm för den modeintresserade. Detta ger således bostadshuset sammantaget hela 4 sovrum inräknat nedre plan. I övre plan finns även ett renoverat (2022) badrum och ett allrum (extra vardagsrum) som ger extra utrymme för familjens gemensamma aktiviteter. Övre plan har balkong med utsikt över den mysigt familjära innergården som bara måste upplevas.

Uppvärmning genom fjärrvärme, vattenburet till golvvärme med komplement av öppen spis. Kommunalt V/A. Tomten är en legorätt om 895 kvadratmeter som har gott om plats för både lek och trädgårdsintressen. Detta är ett bostadshus i ett bostadskvarter som måste ses och upplevas för att fullt ut förstå dess värde och potential. På tomten mot innergården finns även uppfört en fristående förrådsbyggnad/lekstuga.

Visningar sker enskilt tillsammans ansvarig mäklare Tomas Lyyski, som ser fram emot att guida dig genom detta enastående hem. Missa inte chansen att förvärva ett av Mariehamns mest attraktiva boenden.

Hästskovägen 15 är mer än bara en adress – det är ett boende i ett hus med gott om plats i ett etablerat kvarter. Välkommen att boka din visning med oss!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Hästskovägen 15

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 170 m2

Tomtstorlek: 895 m2

Antal rum: 6 R+K

Byggår: 1999-2001

Bastu: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburet till golvvärme med komplement av öppen spis.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-17-52-3-L1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Tomten är en legorätt om 895 kvm. Legoavtal 02.07.1999-01.07.2049. Tomtens friköpspris är 35 916 €. Indexjustering sker mars 2024. Nuvarande arrende är 916,72 €.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms)

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden