Centrumvilla - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Mariegatan 13B, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Centrumvilla

Attraktiv centrumvilla med många kvadrat och fin ägotomt i Mariehamns absoluta centrum. 

Utgångspris:

495 000 €

Våningsyta:

250 m2

Tomtstorlek:

859 m2

Antal rum:

9 R+K

Byggår:

1968

Arkitektritad villa - Centrum - Varmgarage - Ägotomt

På Mariegatan 13B öppnar sig en synnerligen väl omhändertagen och flott arkitektritad 1960-talsvilla med nyrenoverade och rejäla ytor.

Det ursprungliga byggnadsåret är 1968. Konstruktionen är uppförd på helgjuten källargrund med rappad fasad i nedre plan och träkonstruktion i övre plan, villan har nytt plåttak från augusti 2022. I källarvåningen finns också varmgarage (2 bilplatser).

Entréplanet inrymmer stor och rymlig hall, vardagsrum med öppen spis och matsalsdel, modernt, stort och välutrustat kök med toppen utrustning. Öppet tv/gästrum, tre sovrum samt två separata badrum vardera med dusch och toalett.

I nedre planet är ett av sovrummen med anslutande badrum en privat del av huset med egen entré från gatan. I övre planet disponeras allrum/öppet bibliotek, tre sovrum varav ett Masterbedroom med öppen walk in closet och badkarsbadrum en suite samt ett för de övriga två sovrummen gemensamt badrum med toalett och dusch i anslutning till hallen. På övre plan disponeras därtill generösa kattvindsutrymmen, och biblioteket har också anslutande balkong.

Källarvåningen har värdefulla utrymmen i form av bl.a. förvaring, hobbyrum, bastuavdelning, förråd för trädgårdsredskap, matkällare och teknikrum. Den nuvarande ägaren har mer eller mindre totalrenoverat bostadshuset sedan 2013 bl.a. inkluderande ytskikt, kök, samtliga våtutrymmen, värmesystem och elarbeten. Bostadshuset har fjärrvärme, i teknikutrymmet finns också en jordvärmepump som inte är i användning men som med fördel kan tas i bruk såsom ett komplement till det nuvarande värmesystemet.

Varmgarage med plats för två bilar i anslutning till källarvåningen.

Tomten är en ägotomt om 859 kvm med i huvudsak söderläge på en av Mariehamns trevligaste och mest attraktiva adresser. Fastigheten är ansluten till kommunalt V/A och fiber. Från Mariegatan tar du dig snabbt till utbudet i centrum, dina fritidsaktiviteter, daghem, skola och övrigt.

Välkommen på visning!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Mariegatan 13B

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 250 m2

Tomtstorlek: 859 m2

Antal rum: 9 R+K

Byggår: 1968

Bastu: Ja

Teknik: Mekanisk ventilation. Fiber.

Uppvärmning: Fjärrvärme (jordvärmepump används ej men kan med fördel tas i bruk)

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-7-6-22

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt: Bostadshuset har nytt plåttak från augusti 2022.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)