Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Mönbackavägen 526, Lemland

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Rymligt bostadshus i 1 1/2 plan med verkstadsbyggnad i Flaka by.

Utgångspris:

189 000 €

Våningsyta:

253 m2

Tomtstorlek:

3800 m2

Antal rum:

7 R+K

Byggår:

1891. Renoveringsår 2014-2016

Välkommen till Mönbackavägen 526 i Flaka by, Lemlands kommun.

Rymligt, trivsamt och anrikt 1800-talshus i 1½ plan med en total våningsyta om hela 253 m².  Bostadshusets äldst bevarade delar är från 1891 och därefter har bostadshuset byggs till och blivit omdisponerat i olika omgångar.

I nedre plan disponeras entré, stort och öppet kök och vardagsrum/allrum, 3 sovrum samt badrum med toalett och dusch. Intill entrén i nedre plan finns också uteplats och från vardagsrummet når du  ytterligare en uteplats/altan.

Övre plan inrymmer allrum/vardagsrum, 2 sovrum, badrum med toalett och dusch, förrådsutrymmen samt ett rymligt oinrett vindsutrymme om hela 50,8 m². Allrummet har en direkt utgång till en stor balkong i västerläge. Sovrummen i övre plan har inbyggda hyllor samt målade väggar och innertak.

Invändigt är bostadshuset öppet med bland annat ett generöst vardagsrum som ansluter till köket och till matplatsen. Med en yta om cirka 43,5 m² och generöst ljusinsläpp från fönsterpartierna mot väst blir vardagsrummet och trevlig plats för hela familjen att umgås på. Vardagsrummet har öppen spis som skapar en mysig och hemtrevlig atmosfär. Köket har för övrigt också en välbevarad vedeldad köksspis, vilket ger ytterligare en charmig touch.

Sovrummen är väldesignade och bekväma och badrummen är rymliga och har gott om förvaringsutrymme. Dessutom finns det gott om plats för tvättmaskin och en stor dusch. Badrummet i övre plan är stilfullt med mosaikgolv, kaklade väggar, dusch, toalett och förberett för tvättmaskin och handfat.

Huset har genomgått en tillbyggnad och renovering under 2014 och 2016, vilket ger en modern och hemtrevlig känsla.

På tomten finns fristående verkstadshall om cirka 97 m² i mycket gott skick med utmärkta möjligheter för olika projekt och hantverksaktiviteter. Verkstadshallen har direktverkande elgolvvärme för extra komfort och funktionalitet.

Bostadshuset har frånluftsvärmepump som driver vattenburen golvvärme i nedre plan och radiatorer i övre plan. Elgolvvärmeslingor finns även i badrummet på övre plan, mekanisk ventilation. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och har ett godkänt avloppssystem med trekammarbrunn.

Tomten är välplanerad med bland annat en stor vändplan samt anlagd gräsmatta mot vägen. Fristående förråd lämpligt för förvaring av utomhusmöbler och liknande finns uppfört. Med flertalet uteplatser finns möjlighet till avkoppling och sociala aktiviteter utomhus. Tomten är delvis bergsbunden med höga bergspartier på den östra kanten, vilket ger en naturskön och privat miljö. En grusad plan är anlagd mot garaget och norrut.

Kontakta oss för visning idag!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Mönbackavägen 526

Kommun: Lemland

Våningsyta: 253 m2

Tomtstorlek: 3800 m2

Antal rum: 7 R+K

Byggår: 1891. Renoveringsår 2014-2016

Uppvärmning: Luft- vattenvärmepump till vattenfyllda radiatorer. Golvvärme av el-slingor i badrum+farstu. Vedspis.

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, avlopp till trekammarbrunn med infiltrering.

Fastighetsbeteckning: 417-404-3-27

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Garage isolerat med el-slingor i golvet.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden