Nyproduktion aktielägenheter – Lyyski Fastigheter

Till Salu

Skolstigen 12, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Nyproduktion aktielägenheter

Bo vid havet på en av Ålands finaste tomter, i ett nybyggt hus, bara ett stenkast från Mariehamns centrum och utan renoveringshuvudvärk för en lång tid framåt.

Pris:

230 951 € - 526 551 €

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

2022

Allmänt

VÄLKOMMEN TILL BAB ÖSTERVIK
Välkommen till Bostads Ab Östervik där du kommer att bo på en av Mariehamns och Ålands absolut bästa och finaste platser med havet som granne och med korta avstånd till allt. Adressen Skolstigen där huset kommer att byggas är beläget i den välrenommerade stadsdelen Östernäs, endast några få stenkast från Mariehamns absoluta centrum. I Bab Östervik försäkrar du och de övriga kommande ägarna er om att lägga vantarna på en av de numera få tillgängliga strandnära tomterna i Mariehamn. Huset byggs av väletablerade åländska Premont Ab och kommer att bestå av totalt 9 högklassiga aktielägenheter i olika utföranden, alla med otroligt fina attribut och med utförande i byggnadsmässig framkant. Projektet är ritat och planerat av Anna Hjerling på StudioÖ för att säkerställa dina höga förväntningar på detta kvalitéboende.
Östervik erbjuder med just en av de sista tillgängliga strandnära tomterna intill havet nästan allt du kan önska dig. Området har helt unika vyer över havet och gångväg genom vackra Tullarns äng direkt till Mariehamns centrum. Det rejäla huset med uteslutande ägarbostäder genom aktier uppförs med lägenhetsavskiljande väggar i betong, vilket kommer att innebära en tyst och behaglig inomhusmiljö. Boendet erbjuder närhet till ett stort serviceutbud och består av en väl genomarbetad och välplanerad helhet. Lägenheterna uppförs i öppen planlösning mellan vistelseytorna så att du enkelt kan umgås med både familj och vänner när helst det passar. Därtill finns rymliga förvaringsutrymmen i lägenheten som kompletteras med ännu större förvaringsmöjligheter i källarvåningen, vilket ger dig extra mycket plats för dina tillhörigheter. Lägenheterna har självklart stora terrasser och balkonger så att du får mera ut av ditt boende och känner att ytorna i ditt boende är tillräckliga. För dig som köper en etagelägenhet finns balkong och terrass i både öster- och västerläge så att du kan fånga solen oberoende av tidpunkt på dygnet. Huset har givetvis hiss och alla större lägenheter har egen bastu samt terrass. Från bastun har du direktaccess till terrassen när du behöver svalka av dig. Bilen parkerar du bekvämt under biltak direkt vid entrén. Biltaket rymmer allt som allt 12 platser och samtliga är förberedda för laddstation.

TOMTEN OCH GÅRDSDISPOSITION
Du når området genom att från Östernäsvägen svänga in på Skolstigen och ta dig ner mot vattnet. Infarten blir vid tomtens västra del upp mot Skolstigen och på denna del av tomten uppförs också bolagets och lägenhetsinnehavarnas carport. Fastigheten som bolaget kommer att äga har fastighetsbeteckning 478-17-23-9 och har en totalareal om 1 897 kvm. Tomten färdigställs och slutsynas på säljarens ansvar med bland annat asfalterad infart, gräsmatta vid lägenheternas uteplatser samt häck eller motsvarande i tomtgräns och mellan bostäderna. Bolaget äger tomten och vardera lägenhetsinnehavare med access till uteplats ansvarar sedan själv för tomtområdet i lägenhetens omedelbara närhet. Bolagsstämman beslutar om framtida vederlag, underhållsplaner och dispositionen av den gemensamma gården. Driftsvederlaget uppskattas till 2,50-3,00€/m2/mån.

BOSTÄDERNA
Bostäderna är totalt 9 till antalet och uppförs i mycket hög klass med en stomme som består av i huvudsak betong med vissa träinslag. Bostadens ytor är öppna, moderna och rejäla där golv, kök och badrum utförs i god standard med slitstarka golvmaterial, inklädda snickerier i köket och granitsten i badrummet. Bekanta dig också gärna med säljarens och hela Österviks eget framtagna presentationsmaterial för ytterligare detaljer om material och ytskikt. Lägenhetsköparna kommer såklart också att kunna påverka materialval enligt överenskommelse med säljaren. De större lägenheterna är 6 till antalet, av vilken den största är 155 kvm. De har alla generösa ytor, rejäla förvaringsmöjligheter samt etagelösningar för att tillgodose en större familjs boendeönskemål och behov. De övriga 3 av bostäderna om 42 kvm, 66 kvm och 67 kvm är mer än kvadratsmarta och ytmässigt mycket väl genomtänkta.

LÄGET
Framförallt går inte Österviks läge att tillräckligt understryka. Du och de övriga ägarna bor i en alldeles ny och modern bostad vid havet i ett etablerat kvarter och med närhet till Mariehamns absoluta centrum, vilket högst sannolikt säkerställer att du sitter i förarsätet vid en eventuell framtida försäljning eller då nästa generation vill byta ut lägenheten mot pengar!

NY PÅ ÅLAND ELLER INTE BOSATT PÅ ÅLAND, SE HIT!
Alla lägenheter i Bab Östervik säljs såsom ägarbostäder genom aktier (Bab är en förkortning av Bostadsaktiebolag), vilket ger dig som köpare rätten att fritt välja om du önskar ha lägenheten som bostad, övernattningslägenhet eller för uthyrning med en framtida dröm om att själv bo här. Det är fullt möjligt för alla att köpa bostad i Bab Östervik, du behöver ingen hembygdsrätt eller jordförvärvstillstånd, du behöver inte ens flytta till Åland eller skriva dig i din nya bostad för att äga den.

RESERVATION OCH FÖRFARANDE
Vi är nu inne i projektets reservationsfas där den som först önskar reservera en bostad kan göra det genom att betala in en 4 % reservationsavgift. När 50 % av aktierna har tecknats (alltså ca hälften av bostäderna beroende på storlek) går säljaren vidare med ett s.k. RS-avtal med en lokal bank (preliminärt våren 2022). De som reserverat en lägenhet går vidare genom ett RS-köpebrev där du som köpare efter byggstart (preliminärt sommaren 2022) erlägger köpeskilling enligt en på förhand överenskommen ratplan. Inflyttning planeras till sommaren 2023, d v s byggtiden för projektet är ca 12-14 månader.

PREMONT AB
Premont Ab är ett lokalt åländskt byggföretag med gedigen bakgrund som bygger för framtiden och ser till att du tillsammans med dem och oss på Team Lyyski är i goda händer. Bab Östervik har föregåtts av mycket noggrann planering för att svara upp mot de höga förväntningarna vi vet att ni köpare har och byggföretaget kommer med vår hjälp att se till att göra din bostad till just den du hade drömt om.

NÅGRA AVSLUTANDE ORD FRÅN MÄKLAREN TOMAS LYYSKI
Lyyski Fastigheter ser fram emot att förmedla bostäderna i Bab Östervik och framförallt väntar vi med spänning på att få höra responsen från alla köpare när vi nu lanserar projektet. Med upplägget för de nio bostäder som planeras finns möjlighet både för oss och projektören att höra varje spekulants specifika önskemål och jag är övertygad om att det här kommer att bli ett helt fantastiskt projekt med fina lägenheter i ett av de mest magnifika lägena på Åland. Huset som kommer att uppföras på den här tomten ligger i framkant vad gäller byggnadsteknik där inga detaljer kommer att lämnas åt slumpen. Vi förstår såklart att det ibland kan vara en utmaning att förstå alla detaljer på förhand när man köper en bostad på ritning före den är byggd men ta tillfället i akt och besök tomten och känn in det otroliga läget. Den som satsar på en lägenhet i Bab Östervik kommer att bli belönad med ett fint hem för en lång tid framöver där vi kommer att erbjuda en otrolig hemkänsla med detaljer du själv haft möjlighet att vara med och välja.

Hör av dig till mig, ring, mejla eller lämna ringbud i vår växel så ser jag till att kontakta alla som vill hänga med på detta vinnarprojekt!

Beskrivning

Adress: Skolstigen 12

Kommun: Mariehamn

Min antal rum: 1 R+K

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 2022

Nyproduktion: Ja

Uppvärmning: Bergvärme

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-17-23-9

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 2% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 277 € (inkl. moms) och offentligt.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)