Holme - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Bråttö by (Rödskärs ören), Föglö

Visning:

Enligt överenskommelse

Holme

Egen privat holme med naturlig hamn.

Utgångspris:

87 000 €

Våningsyta:

60+40 m2

Tomtstorlek:

2.1 ha

Antal rum:

2+2 R+K

Byggår:

Ca 1900

Drömmer du om en egen ö? Upptäck Rödskärs ören i Bråttö by, Föglö kommun.

Denna attraktiva holme, ett outbrutet område om ca 2,1 ha bjuder på ett unikt tillfälle att skapa en oas att semestra och kurera på, din alldeles egna lilla ö. Namnet är Rödskärs ören och den är belägen i Bråttö by i Föglö kommun. Naturen på ön består delvis av blandskog och gräs samt fina klippor närmare havet. Härifrån finns storslagen utsikt i alla väderstreck. Fastighetsbeteckning för moderfastigheten Katthamns näs 62-403-3-35.

Det finns två stugor, ett torp och en lillstuga, för boende som enligt uppgift uppförts på tidigt 1900-tal. Torpet är enligt uppgift ca 60 kvm och lillstugan ca 40 kvm. Torpet den större byggnaden inrymmer en hall, ett kök/vardagsrum med gammeldags vedspis och kamin, samt ett sovrum. Det finns även en vind med trappa upp. Lillstugan har ett sovrum och ett vardagsrum med kamin samt vind. Båda byggnaderna ligger insynsskyddade en bit upp på land vilket bildar en privat atmosfär för den som nyttjar dem. Ingen elanslutning och utedass att använda då det ej finns rinnande vatten.

Därtill finns hamn, på östra sidan av holmen, vilken har skapats av naturen och ger en skyddad tillvaro för båten och det är lätt att lägga till. Vid hamnen finns även en vedeldad bastu med en uteplats, byggd i början av 1990-talet. Den vedeldade bastun är i nöjaktigt skick, likt övriga byggnader.

Ön når du på bekvämt båtavstånd från både fasta Åland och Föglö (ligger väster om Föglö).

Ett unikt område/ö lämpat för fritidsbruk, mitt i den åländska arkipelagen och med närhet till farled och öppna vatten. Ta gärna en båttur och bekanta dig med ön på egen hand, i övrigt kontakta Lyyski Fastigheter för mera information, välkommen!

 

 

 

 

 

Beskrivning

Adress: Bråttö by (Rödskärs ören)

Kommun: Föglö

Våningsyta: 60+40 m2

Tomtstorlek: 2.1 ha

Antal rum: 2+2 R+K

Byggår: Ca 1900

Bastu: Ja

Strandobjekt: Ja

Vatten & avlopp: Inget vatten, utedass

Fastighetsbeteckning: 62-403-3-35

Samfällda områden: Arealsenliga andelar i samfällt vattenområde 62-403-876-1 ingår.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Holmen är delvis skogsbeklädd på bergig mark. Goda båtförbindelse möjligheter med fasta Åland samt Föglö.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €. Tillkommer lantmäterikostnad vid utbrytande av skiftet.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)