Bostadshus - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Skogsgläntan 6, Lumparland

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Västerläge - Sjöutsikt - Strandnära - Dubbel carport - Ateljé/gästrum - Taverna

Utgångspris:

347 000 €

Våningsyta:

173 m2

Tomtstorlek:

3290 m2

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

2002-2003

Välkommen till ditt drömboende med sjöutsikt och strandnära läge - Enplansvilla i gott skick med dubbelcarport och närhet till allt du behöver!

Välskött bostadshus med tillhörande ateljé, dubbel carport, taverna, övriga byggnader och magnifik sjöutsikt!

Bostadshuset är uppfört 2002-2003 i träelement från finska Vaajatalot med en våningsyta om ca 173 kvadratmeter. Huset är uppfört på en gjuten platta med träpanelklädda fasader målade 2018 och tegelbeklätt yttertak.

Interiören består av rymlig hall, rejält och stilfullt kök och allrum i öppen planlösning, vardagsrum, tre sovrum, klädkammare, gästtoalett, tvättstuga/groventré med nya vitvaror från 2020 samt badrum med badkar och bastu. Badrummet har också delvis ny inredning och direkt access till altan i västerläge. Köket från 2018 är rymligt med burspråk och har inredning från svenska Marbodal. Samtliga sovrum har garderober och vardagsrummet är placerat ett etage ner med stora fönster och sjöutsikt mot Kapellviken, vilket ger den ultimata wow-känslan för detta objekt.

Stora och fina altanpartier mot i huvudsak väster där man kan spendera stora delar av årets varmare månader. Bostadshuset har genomgående uppvärmning med vattenburen golvvärme från Thermia bergvärmepump med komplement av en rejäl Tulikivi täljstensspis i allrummet.

Bostadshuset har under de senaste åren genomgått flertalet renoveringar och moderniseringar med avseende på ytskikt och inredning och parketten i de mindre sovrummen är nylagda i år. Därtill har den nuvarande ägaren också förbättrat utemiljön avsevärt och underhållit både bostadshuset och de övriga byggnaderna på ett fint sätt bl.a. omfattande taktvätt (2018), tilläggsisolering av vinden (2018), nya ytterdörrar och ny balkongdörr från 2019 samt utbyggnad och förnyande av altan 2020.

Fastigheten är belägen vid återvändsgränd med asfalterade parkeringssytor, dubbel carport, växthus (taverna) med isolerat golv och murad grund, förnyade stenläggningar och trädgårdsförråd. Till tavernan finns också el. Det på fastigheten tidigare uppförda dubbelgaraget är 2018-2019 ombyggt till en fin ateljé-studio som även kan användas såsom gästrum, kontor eller för familjens tonåringar. Byggnaden har en yta om ca 56 kvm och har ny isolering av tak, väggar och golv från 2018 samt nya fönster och utedörr från 2018-2019. I byggnaden har också installerats luftvärmepump 2018. I och med ombyggnaden av det f.d. garaget lät den nuv. ägaren bygga en dubbel-carport med isolerad betongplatta 2021 i anslutning till byggnaden. På tomten finns också en trädgårdsbod och vedbod om vardera ca 10 kvm.

Trädgården är mycket välvårdad och fint omhändertagen med bl.a. gräsmatta med tillhörande robotgräsklippare, bergspartier, bärbuskar, prydnadsträd, häckar och odlingslådor. Tomten är högt belägen med optimalt solläge och med en fantastisk strandremsa och promenad till centrala Klemetsby. Strandpromenaden är för övrigt belägen i betydligt lägre nivå än tomten, vilket ger fri och magnifik sjöutsikt och minimerar insyn mot denna fastighet.

Objektet är beläget i ett mycket optimalt och vackert västerläge med närhet till bl.a. promenadstråk, bad- och båtplats och fantastisk sjöutsikt mot väster. Fastigheten ligger cirka 1 km från butik, post, skola, daghem, gym och fotbollsplan. Långnäs hamn finns på endast 5 min. bilavstånd och till Mariehamn tar man sig med bil på ca 30 min. Från Långnäsvägen har man också cykelväg nästan hela vägen in till Mariehamn.

Detta är en unik möjlighet att förvärva ett strandnära bostadshus i ett lugnt och vackert område med en fantastisk sjöutsikt. Här har du möjlighet att köpa fastigheten utan åländsk hembygdsrätt när du bosätter dig på Åland.

Välkommen på visning!

Ps. När du anländer till Skogsgläntan 6, gå invändigt genom huset och ner ett etage, till vardagsrummet och upplev en av de bästa sakerna det här objektet har att erbjuda i form av utsikt, magi och harmoni.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Skogsgläntan 6

Kommun: Lumparland

Våningsyta: 173 m2

Tomtstorlek: 3290 m2

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 2002-2003

Bastu: Ja

Teknik: Mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme från bergvärme och täljstens spis.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 438-401-14-5

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Objektet är beläget i ett mycket optimalt och vackert västerläge med närhet till bl.a. promenadstråk, bad- och båtplats och fantastisk sjöutsikt mot väster. Fastigheten ligger cirka 1 km från butik, post, skola, daghem, gym och fotbollsplan. Långnäs hamn finns på endast 5 min. bilavstånd och till Mariehamn tar man sig med bil på ca 30 min. Från Långnäsvägen har man också cykelväg nästan hela vägen in till Mariehamn.

Övrigt: Bostadshuset har under de senaste åren genomgått flertalet renoveringar och moderniseringar med avseende på ytskikt och inredning. Därtill har den nuvarande ägaren också förbättrat utemiljön avsevärt och underhållit både bostadshuset och de övriga byggnaderna på ett fint sätt bl.a. omfattande taktvätt (2018), tilläggsisolering av vinden (2018), nya ytterdörrar och ny balkongdörr från 2019 samt utbyggnad och förnyande av altan 2020.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)