Strandfastighet - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Västeränganäsvägen 360, Lemland

Visning:

Enligt överenskommelse

Strandfastighet

Strandfastighet med klippor, sandstrand, brygga och eget båthus. 

Utgångspris:

357 000 €

Tomtstorlek:

0.3400 ha

Byggår:

Ursprungligen ca 1982 (därefter tillbyggt), renoverat ca 2010

Åländsk strandfastighet omfattande det mesta

Eftertraktad strandfastighet om 3 400 kvm med en strandlinje om ca 65 m mot nordväst på Västeränganäsvägen 360 i Västeränga, Lemland.

Stranden med inslag av släta klippor och gräsytor omfattar; sandstrand passande för små barn, brygga för båt med skyddande pir, båthus om ca 90 kvm med el & vatten samt utrymme för flera båtar. Muddrat till/från båthus och enligt uppgift gott om djup därefter. Med mindre båt endast ca 20 min till Mariehamn och ca 5 min till Rödhamn.

Bostadshuset, idag enplanshus om ca 130 kvm och ursprungligen fritidshus från ca 1982, om och tillbyggt 1994 samt mer eller mindre totalrenoverat 2010. Inrymmer hall med anslutande helkaklat badrum och tvättstuga, fem sovrum med olika användningsmöjligheter, vardagsrum och kök i halvöppen lösning samt matrum. Vardagsrummet har gedigen spis från Tulikivi, samt utgång till altan mot stranden i nordväst.

I anslutning till huset carport med förråd samt grovingång till tvättstugan. Stenläggning vid huset samt därtill på gården lekstuga, bastutunna och enklare förrådsbyggnader.

Uppvärmning genom direktverkande el, luftvärmepump samt genom Tulikivin. Bostadshuset anslutet till Ålands Elandelslag, kommunalt vatten, enskilt avlopp till minireningsverk wehoputs 5.

Omtyckt område med naturstråk och för dig som tycker om båtliv finns en uppsjö av fina utflyktsmål på nära avstånd från fastigheten. Välkommen på visning!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Västeränganäsvägen 360

Kommun: Lemland

Tomtstorlek: 0.3400 ha

Byggår: Ursprungligen ca 1982 (därefter tillbyggt), renoverat ca 2010

Bastu: Fristående bastutunna

Teknik: Fiberanslutning

Uppvärmning: Direktverkande el, luftvärmepump, Tulikivi spis

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, minireningsverk

Fastighetsbeteckning: 417-420-1-57

Samfällda områden: Ingår, såsom samfällt vattenområde 417-420-876-1 m.m

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)