Aktielägenheter - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Torggatan 50, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Aktielägenheter

Attraktivt INVESTERINGSOBJEKT, 1/1 Bostadsaktiebolag, BAB Torggatan 50

Utgångspris:

177 000 €

Boyta:

65+58+43 m2

Tomtstorlek:

810 m2

Antal rum:

2+2+2 R+K

Byggår:

1944, tillbyggnad 1962

Allmänt

Investera i ditt eget boende och/eller köp investeringslägenheter i centrala Mariehamn!

Vi erbjuder 3 st. aktielägenheter jämte del i gemensamma källarutrymmen, omfattande hela huset, på Torggatan 50 i Mariehamn. Två aktielägenheter (enligt bolagsordningen nr 1 om 2 R+K 65 m2 samt nr 2 om 2 R+K 43 m2) belägna i vån I och en aktielägenhet i vån II inkl. balkong (enligt bolagsordningen nr 3 om 2 R+K 58 m2).

Varje lägenhet inrymmer hall, separat kök, vardagsrum, sovrum, badrum med toalett och duschmöjlighet. Lägenheten i vån II har invändigt renoverats i början av 2000-talet, idag har dock samtliga lägenheter genomgående stora renoveringsbehov. Potential och nya möjligheter finns med bl.a. trägolv, mycket rymd och skiftande planlösningar. I husets källarvåning disponeras flertalet gemensamma utrymmen, bl.a. förrådsutrymmen, teknikrum, bastu med duschrum, tvättstuga, toalett, garage och övriga förvaringsutrymmen.

Huset byggnaden är ursprungligen uppfört ca 1944 ovan källare i II våningar, därefter ca 1962 och in mot gården tillbyggt i I våning ovan källare. Ursprungsdelen i stockstomme och tillbyggnad i träreglad stomme, i övrigt rappad fasad och plåttak. Betongplatta mot mark i källardel, betongbjälklag mellan källare och våning I samt träbjälklag mellan våning I och II.

Kommunalt V/A, självdragsventilation förutom badrum med fläktar, vattenburen centralvärme (värmekälla luft-vattenvärmepump samt vid behov oljepanna) till radiatorsystem samt el-radiatorer/golvelslingor (vid hall och toa/hall lgh 1 och 3).

Utförda renoveringar; bl.a. luft-vattenvärmepump installerad 2014, tilläggsisoleringar, avloppsrör förnyade till plast, tappvattenrör förnyade till koppar samt fönster i våning II m.m..

Besiktningar utförda såsom konditionsgranskning inklusive fuktbesiktning med bilagor samt energideklaration, därtill finns en granskningsrapport från år 2017. Protokollen tillhandahålls på begäran!

Bostadsbolaget äger tomten, en attraktiv centrumtomt om 810 kvm, enligt stadsplanen med en total byggrätt om ca 240 kvm (byggrätt återstår, oklart hur stor den outnyttjade byggrätten är). Enligt nya stadsplanen tillkommer ytterligare en byggruta för komplementbyggnader som tillåter en bostad (här rekommenderas en spekulant som planerar göra ytterligare utbyggnad kontrollera bestämmelserna med stadens byggnadskansli).
På tomten finns även förråd samt en lekstuga, byggnader i nöjaktigt skick. Underhållet på tomten och trädgården ligger efter, den är något igenvuxen, men det finns stora möjligheter och potential för denna tomt som har ett fantastiskt läge invid grönområde.

En köpare kan räkna med ett av Mariehamns absolut bästa lägen med närhet till butiker, restauranger och cafeér, shopping, Lindans lekpark, Tullarns äng och Lilla Holmen, skola & övrigt.

De tre lägenheterna kan även köpas av separata köpare (separata aktier), även här behöver en spekulant känna till och bekanta sig med det stora renoveringsbehov för fastigheten som helhet, där var och en lägenhet svarar i proportion för kostnader på grund av renovering även av de gemensamma utrymmena.

Huset och lägenheterna står tomma och i första hand ordnas visning enligt överenskommelse, välkomna!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Torggatan 50

Kommun: Mariehamn

Boyta: 65+58+43 m2

Tomtstorlek: 810 m2

Antal rum: 2+2+2 R+K

Byggår: 1944, tillbyggnad 1962

Bastu: Ja, i källare (renoveringsbehov)

Teknik: Självdragsventilation samt badrumsfläktar

Uppvärmning: Luft-Vattenvärmepump och oljepanna

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-8-10-4

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Ägotomt, outnyttjad byggrätt.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 1,5% av samt kostnad för köpebrev 297€ (inkl. moms). Tillkommer registreringskostnad i samband med registrering av fysiskt aktiebrev i bostadsdatasystemet.

Planesituation: Stadsplan (pågående stadsplaneförändring)

Bostadsaktiebolag: BAB Torggatan 50, skuldfritt bolag

Bostadsvederlag: 3,50 €/kvm/mån

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden