Bostadsvåning - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Västra Esplanadgatan 8 lgh 1, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadsvåning

Lyxig drömbostad mitt i Mariehamns hjärta - Unna dig det bästa på Västra Esplanadgatan 8!

Utgångspris:

625 000 €

Bostadsvederlag:

471 € / månad

Våningsyta:

157 m2

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

2017

Välkomna till Villa Vespan, ett certifikerat passivhus med energiåtervinning i världsklass! 

Denna exklusiva bostadsvåning på attraktiva kvarteret Västra Esplanadgatan 8 i Mariehamn är en dröm för alla som söker en ljus och rymlig bostad med genomgående hög kvalitet. Belägen en halv trappa upp på det nedre bostadsplanet, omfattar bostaden hela 157 kvm och är utrustad med allt du kan önska dig för en bekväm och lyxig livsstil. Den är också utrustad med en hiss som gör det enkelt att komma åt bostaden.

När du kliver in i bostaden möts du av en stor och öppen hall med gott om förvaring och en praktisk gästtoalett. Biblioteket, som också kan användas som gästrum, ligger precis bredvid och ger en lugn och avskild plats för läsning och avkoppling. Det vackra burspråket ger rummet en känsla av rymd och ljus.

Köket är en riktig pärla och utrustat med högkvalitativa vitvaror samt en praktisk köksö som fungerar som en naturlig samlingsplats i hemmet. Matplatsen och vardagsrumsdelen är rymliga och öppna, vilket gör det enkelt att umgås med familj och vänner samtidigt som du njuter av det fantastiska ljuset som strömmar in från de stora fönstren. Fönsterpartierna mot söder har fjärrstyrda elmarkiser.

Sovrummen är också en dröm med generösa garderober och en privat balkong i det ena sovrummet. Huvudsovrummet är en verklig oas med en rymlig klädkammare och ett badrum som inkluderar en praktisk tvättstuga. En inglasad balkong i anslutning till vardagsrummet ökar också känslan av rymd och gör att du kan njuta av utsikten över gården i väster under hela året.

I de gemensamma utrymmena finns teknikutrymmen, ett allrum som för närvarande används som hemmagym, låsbara förrådsutrymmen och en relaxavdelning med bastu, dusch, toalett och omklädningsrum.

Bostaden har också ett stort och rymligt privat varmförråd på nästan 20 kvm samt en bilplats nr 1 under carport på gården jämte gästparkering vid husets gavel i norr. Bolagsvederlaget inkluderar för närvarande bolagets gemensamma driftskostnader såsom värme, vatten, elektricitet och sophantering.

Läget på Västra Esplanadgatan är en dröm för alla som vill bo i Mariehamns centrum. Med närhet till allt från Västerhamn, strandpromenad, restauranger och kaféer till butiker och parker är det lätt att leva en aktiv och bekväm livsstil här.

Köpet görs som ett vanligt ägarköp genom aktier i Bostads Ab Villa Vespan i Mariehamn med full äganderätt. Det är således även möjligt för personer och företag utan anknytning till Åland att köpa.

Bostadsvåningen måste upplevas på plats, välkommen att höra av dig till oss för visning!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Västra Esplanadgatan 8 lgh 1

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 157 m2

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 2017

Bostadsvederlag: 471 €/mån

Bastu: Ja

Hiss: Ja

Teknik: Modernt certifikerat passivhus med värmeåtervinning. Energiklass A.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-1-2-15

Tillträde: Omgående efter köpslut

Utemiljö: Fin trädgård mot i huvudsak väster. Läget på Västra Esplanadgatan är en dröm för alla som vill bo i Mariehamns centrum. Med närhet till allt från Västerhamn, strandpromenad, restauranger och kaféer till butiker och parker är det lätt att leva en aktiv och bekväm livsstil här.

Övrigt: Köpet görs som ett vanligt ägarköp genom aktier i ett bostadsaktiebolag med full äganderätt. Det är således även möjligt för personer och företag utan anknytning till Åland att köpa.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 2% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms)

Byggnadsmaterial: Byggnaden är uppförd i överdimensionerad betong i bjälklag och väggar. Väggarna i våning III är byggda i lättkonstruktion, huset har dubbelfalsat plåttak. Isoleringen består av sulor med foamglass om 44 mm, under källargolvet 300 mm polyuretan. Väggarna har 160 mm betong samt 120 mm + 120 mm isolering i form av SPU PIR, d v s brandklassad kvalitét. Husets fönster har ett U-värde om 0,8., individuellt reglerbara ventilationssystem i resp. våning med energiåtervinning i världsklass.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)