Strandfastighet - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Vettaskåran 4, Finström

Visning:

Enligt överenskommelse

Strandfastighet

Stor tomt i västerläge med två boenden vid havet!

Utgångspris:

395 000 €

Våningsyta:

120 m2

Tomtstorlek:

1.55 ha

Antal rum:

4 R+K

Byggår:

2006 samt 1988

Allmänt

Strandfastighet bestående av två intilliggande fastigheter, Solgård 3:66 och Solgård I 3:72 som tillsammans bildar en helhet. Objektet erbjuder en unik möjlighet att uppleva din dröm om ett boende i en av de mest eftertraktade platserna vid havet. Fastigheten innehar två boendemöjligheter – det större huset som är ett välbyggt boende med tre sovrum och en stor terrass med havsutsikt i västerläge, samt gäststugan som är charmig och har två sovrum, bastu och även den en terrass med havsutsikt.

Byggnaderna är extremt välskötta och under åren 2019-2021 har man förnyat och underhållit med bl.a. tilläggsisolering i golv, tvättat och målat fasaderna, fyllning av sten och grus kring garage, anlagt stenmur samt tuija-häck, lackerat ytterdörr, ny köksfläkt, ny mikrovågsugn, ny markis m.m.

Platsen är vackert belägen och omgiven av en fantastisk natur med enar, planterade tuija-häckar, gräsmatta till en del och mark betad av får och hästar till en del och med direkt tillgång till stranden.

Vid stranden finns även en fast brygga med gjuten sjösättningsramp samt flytbrygga. Botten utanför är muddrad för att lätt kunna ta sig in och ut med båt.

De bägge fastigheterna har en totalyta om 1,551 ha (15 510 kvm) med perfekta och stora ytor för aktiv och naturnära vistelse.

Beskrivning

Det större bostadshuset om ca 120 kvm boendeyta är uppfört på krypgrund år 1988 och tillbyggt år 2006 till totalt 4 RoK.

Bostaden inrymmer en fin och rymlig farstukvist, modernt och fullt utrustat kök bl.a. med bänkskiva i granit, vardagsrum med vacker och exklusiv täljstensspisen från finska Tulikivi, tre sovrum som nyligen är delvis ytrenoverade samt helkaklat badrum med badkar, dusch och toalett. Köket har vitvaror från Marbodal med kyl/frys, diskmaskin, spis, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt även en gasspis.

Täljstensspisen i vardagrummet bidrar rikt med både värme och estetik till hela huset. Från vardagsrummet når du också en stor inglasad terrass där du kan njuta av utsikten oavsett regn eller blåst, och utanför breder sig trädäcket ut över en stor yta med en fantastisk utsikt över tomten och över vattnet i väster. En vidsträckt och elmotordriven markis skyddar vid behov mot regn eller för mycket solsken.

Badrummet har ett större badkar av märket Gustavsberg, dusch med svängbara dörrar, toalett, handfat samt tvättmaskin och torktumlare.

Gästhuset om ca 65 kvm, är uppförd 1988 och har genomgått en helrenovering inomhus 2008. I hallen finns klinkergolv med golvvärme (el-slingor). Byggnaden är mycket charmig med två sovrum, varav ett något större och ett något mindre med våningssäng och golv av laminat.

I vardagsrummet är golvet av slipbart parkettgolv och det finns en äldre vedkamin som är i behov av byte inom kort. Rymlig terrass med utsikt över vattnet.

Köket i gästhuset är fräscht och utrustat med spis, fläkt, diskbänk, kyl/frys och mikrovågsugn. Badrummet med golvvärme har kaklade väggar och ett golv av klinkers och är inredd med toalett, handfat, dusch, tvättmaskin samt en bastu som är el-uppvärmd. I gäststugan medföljer allt lösöre vid försäljning.

Med två välskötta hus på fastigheten finns det möjlighet att använda det mindre huset för gäster eller som en extra inkomstkälla genom t.ex.. uthyrning.

Garage/Förråd

Stort dubbel-kallgarage på gjuten platta uppfört och ihopbyggt med gäststugan år 2010. Garaget har fjärrmanövrerad dubbelport samt en manuell något smalare port. Garaget kan vid behov isoleras. I byggnaden som innehåller garaget finns även ett isolerat och uppvärmt hobbyrum samt ett kaklat vilthanteringsrum.

På tomten och bredvid garaget finns även ett fristående förråd och till det en utbyggnad med tak för exempelvis plats för en mindre båt.

Nere vid strandkanten finns även en bod i träkonstruktion där man har möjlighet till diverse förvaring eller möjligen förvandla till en bastu.

Kom och upplev detta fantastiska strandobjekt på någon av våra kommande visningar.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Vettaskåran 4

Kommun: Finström

Våningsyta: 120 m2

Tomtstorlek: 1.55 ha

Antal rum: 4 R+K

Byggår: 2006 samt 1988

Bastu: Ja

Strandobjekt: Ja

Teknik: Maskinell frånluftsventilation. Friskluftsventiler.

Uppvärmning: El-golvvärme samt täljstensspis från Tulikivi.

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, avlopp till minireningsverk (Veho-Puts). OBS! Fråga oss ang. tilläggsinformation om avloppsbädd för grannfastigheten.

Fastighetsbeteckning: 60-401-3-72 samt 60-401-3-66

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Ca 17 km till Godby med butiker, post och bankkontor, skola/dagis, idrottsanläggningar m.m. Ca 24 km till Mariehamn

Övrigt: Dubbelgarage, brygga med gjuten sjösättningsramp

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
(Obligatoriskt)