Sälj din fastighet hos Ålands populäraste mäklarhus - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Vill du sälja din fastighet?

Förvandla dina kvadratmeter till euro

I vårt förmedlingspaket ingår allt som behövs för en lyckad försäljning av din bostad eller fastighet – från värdering till avslutad affär. Hos oss finns en heltäckande förhandlingsarsenal och kunskap i konsten om att ta affärer i mål.

 

Ditt livs bästa affär – i 3 enkla steg

Funderar du på att sälja ditt hus eller din lägenhet? Hos oss träffar du auktoriserade mäklare som diskuterar, förhandlar har svar på tal och på riktigt vet hur du ror iland en grymt bra affär. 

1. Före en affär  – besiktning, prissättning, fotografering och styling

2. Under försäljningen – lansering, fysiska och digitala visningar, budgivning och köpslut

3. Efter din fastighetsaffär – uppföljning, information och råd

Läs mer nedan

Vi värderar din bostad – kostnadsfritt 

Vill du sälja din bostad eller fastighet och är osäker på dess värde? Vi kommer på ett  kostnadsfritt förstagångsbesök till din bostad på Fasta Åland. Vi ger dig då ett muntligt utlåtande om värdet på din bostad. Senare kan du uppdatera den till en mer heltäckande och skriftlig värdering. 

MER OM VÄRDERING

1. Före en affär 

Ta enkelt kontakt med oss

Välkommen förbi vårt kontor på Köpmansgatan 11, ring oss eller skicka ett e-post. 

Få ihop all väsentlig fakta 

Hur är det att bo där? Vad föll du själv för när du köpte huset? Vilka renoveringar har utförts? Finns det några brister du känner till? Tillsammans samlar vi ihop all nödvändig information som behövs. Vi som mäklare ser även till att alla de handlingar som erfordras för en försäljning finns. 

Få en värdig prissättning

Sedan är det dags för en besiktning– på plats eller digitalt –  av fastigheten du vill sälja. Vi gör en första bedömning av marknadsvärdet och ringar in en tänkt målgrupp. 

Du kan även med vår hjälp göra en konditionsgranskning av ditt säljobjekt. Det är inte lagstadgat att göra det, men det rekommenderas för att både säljare och köpare ska känna sig trygga med affären. Vi samarbetar med kvalificerade yrkespersoner med lång erfarenhet vad gäller konditionsgranskning av fastigheter. 

Sedan när vi har all information som behövs om ditt säljobjekt tar vi fram ett prisförslag. 

Snygg styling 

Med en aktuell medvetenhet ser vi till att visa din bostad från sin bästa sida och berätta om dess fulla potential. Vi erbjuder en tilläggstjänst med styling och staging och ser således till att du gör en så bra bostadsaffär som möjligt. Enligt en undersökning utförd av Finska Fastighetsförbundet kan en väl utförd styling öka värdet på ditt objekt med över 10 procent.

Professionell fotografering

Vi tror på attraktiva bilder och ser till att framhäva ditt objekt från de allra bästa vinklarna. Vi jobbar även mycket med rörligt visuellt material, som vi använder i sociala medier och andra digitala kanaler. Tveka inte att säga till om du har särskilda önskemål angående fotograferingen.

Slagkraftigt försäljningsmaterial

Vi sätter ihop allt material och lyfter fram din fastighet på bästa sätt med fina bilder, välskrivna texter och all insamlad information. Vi är mäklaren på Åland som syns mest i alla digitala kanaler och ser till att din synlighet både blir slagkraftig och stor. 

2. Under försäljningen

Lansering i många kanaler

Nu ska ditt objekt ut på marknaden. Vi exponerar din bostad mot rätt målgrupp på vår välbesökta hemsida, i traditionella media och i våra digitala och sociala kanaler. Vi är den mest rekommenderade mäklaren på Åland och håller aktiv kontakt med kunder som vi vet att söker liknande objekt och sprider informationen där vi vet att intresset finns. Om så önskas kan vi även nå ut på fastighetsmarknaden i Finland och Sverige.

Digitala och fysiska visningar 

Visningar är en oerhört viktig del i försäljningen. Nu får kunden en egen bild av objektet och vi finns på plats med komplett presentationsmaterial redo att svara på alla frågor – även de obekväma eller svåra. Vi gör också digitala visningar. Målet är att överträffa förväntningarna och hålla siktet inställt på en bra affär.

Proffsig budgivning

Efter stängningsdatum samlas alla bud in. Alla spekulanter har därefter möjlighet att matcha det högsta budet för att därpå delta i en budgivning. Vi går igenom all info som rör objektet och därefter startar budgivningen. Höjning av bud sker i oftast med minst 1000 euro per gång och högst bud vinner.

Ett komplett köpslut

I samband med köpslut sammanställer vi köpebrev och alla andra nödvändiga dokument. Därefter träffas säljare och köpare för att signera köpebrevet och vi går tillsammans igenom allt praktiskt som gäller vid övertagande av bostaden. Betalning kan ske i en eller flera rater, enligt avtal mellan säljare och köpare. Ibland kan det även vara aktuellt med en handpenning som en säkerhet för säljaren. 

3. Efter din fastighetsaffär

Noggrann uppföljning

Vi finns till hands för dig även efter avslutad affär, kontakta oss gärna. Vi arbetar för att ständigt förbättra och utveckla vår service och vill därför höra hur du har uppfattat oss. Ta gärna dig tid att gå in och gilla vår Facebooksida och skriv en recension om vårt arbete.

Information och viktiga tips 

Efter avslutad försäljning är det bra om du så snart som möjligt meddelar affären till skattemyndigheten. Vi hjälper gärna till med blanketter, rådgivning och information om gällande skatteregler.

Har du inte tid att träffa oss?

Nu kan du köpa en digital värdering till din bostad direkt här på hemsidan.

Mer information