Köp lägenhet eller hus på Åland - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Köp ditt drömhem

När rätt objekt dyker upp

Har du hittat ditt drömhem och vill göra en bra och trygg affär?
Vi står vid din sida hela vägen. 

 

Före köp av bostad

Vad är viktigast för dig?

Fundera noggrant på vad som är viktigt för dig vad gäller ditt boende. Är det läget, antalet rum, priset, gården, skicket, närhet till havet eller att du får god service? När du vet vad som är viktigast börjar du ta del av utbudet på marknaden.

Fixa finansiering

Före du ger ett bud eller deltar i en eventuell budgivning behöver du ha finansieringen ordnad (lånelöfte). Tveka inte att höra av dig till oss om du behöver hjälp med information om hur du ska gå tillväga och vad som är viktigt att tänka på.

Träffa din mäklare

Då du börjar gå på visningar träffar du oss vid varje enskilt objekt. Du kan också boka in ett personligt möte med oss för att gå igenom dina önskemål. Ju bättre kontakt vi har, desto lättare är det för oss att hjälpa dig hitta just din drömbostad.

Visningen är din chans att uppleva huset eller lägenheten på plats. Får du rätt känsla? Skulle du trivas här? Ta del av prospektet och övriga handlingar. Vi finns alltid på plats för att svara på alla dina frågor och om du är intresserad så håller vi kontakten och hjälper dig vidare i processen.

Du kan också gå på digitala visningar, fråga oss på info@lyyski.ax

 

Köp av bostad

Granska allt noga 

Säljaren ska förse oss med all väsentlig information om objektet och du som köpare har även en undersökningsplikt. Granska försäljningsprospektet och övriga handlingar noga. För att granska objektet närmare får du gärna vid behov anlita en rådgivare med kunskap om hus och byggnation.

Lägg ett bud 

Då du har hittat ditt objekt tillsammans med oss, gå raskt vidare och lägg ett bud så att du inte missar ditt drömhus. Om du accepterar utgångspriset hålls objektet oftast öppet i ytterligare 1-2 veckor innan stängning. Det är säljaren som avgör tidpunkt för stängning. Om det finns flera intresserade som accepterar utgångspriset, avgörs köpet vanligtvis via budgivning.

Delta i budgivningen

Budgivning hålls i de flesta fall på Lyyski Fastigheters kontor. Alla som har accepterat utgångspriset närvarar vid budgivningen, på plats eller digitalt/ via telefon. Det är även möjligt att ge fullmakt åt en annan person att vara din företrädare. 

Skriv kontrakt och avtal

När det är dags för köpslut sammanställer vi köpebrev och alla nödvändiga dokument. Därefter träffas säljare och köpare för att signera köpebrevet och vi går tillsammans igenom allt praktiskt som gäller vid övertagande av bostaden. Du får alltid ta del av köpebrevet på förhand i god tid om du så önskar. Många avtal kan även signeras digitalt. 

 

Efter köp av bostad 

Gör din betalning

Erläggande av köpeskilling kan ske i en eller flera rater, enligt avtal mellan säljare och köpare. Ibland kan det även vara aktuellt med en handpenning som en säkerhet för bägge parter. Förutom köpeskillingen tillkommer även eventuell överlåtelseskatt, kostnader för ansökan om lagfart och jordförvärvstillstånd när detta behövs, upprättande av köpebrev, och en i förordning fastställd avgift för offentligt bevittnande (vid överlåtelse av fastighet).

Kontakta oss gärna

Vi finns till hands för dig även efter en avslutad affär. Vi arbetar för att ständigt förbättra och utveckla vår service och vill därför höra hur du har uppfattat oss. Vi uppskattar om du tar dig tid att gå in och gillar vår Facebooksida och skriver en recension om vårt arbete.