S:t Mårtensgården - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Hindersbölevägen 11, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

S:t Mårtensgården

Anrik byggnad – Generös tomtareal – Outnyttjad byggrätt

Utgångspris:

1 400 000 €

Våningsyta:

1045 m2

Tomtstorlek:

12135 m2

Byggår:

1969

S:t Mårtensgården - en imponerande fastighet med stor karaktär och potential.

Välkommen till S:t Mårtensgården – en anrik byggnad som tar andan ur en. Denna anrika byggnad är  omgiven av fina vyer från bl.a. Backebergs fotbollsplan i en lugn och fin stadsmiljö belägen på Hindersbölevägen 11 i Mariehamn. S:t Mårtensgården är enligt många en av de mest framstående byggnaderna i regionen. Byggnaden, som är uppförd i slutet av 1960-talet, är en magnifik byggnad med höga valv och vackra detaljer, som ger en känsla av storhet och elegans. S:t Mårtensgården är en kulturhistoriskt värdefull byggnad som har betydelse både lokalt och för besökare från hela världen.

Fastigheten har en totalareal om 12 135 kvm med en i stadsplanen fastställd byggnadsrätt om 2 000 kvm. Byggnadens totala areal är 1 045 kvm. Byggnaden är färdigställd 1969 efter ritningar av Stig och Myrielle Svahnström.

Byggnaden är uppförd med betongstomme samt tegelfasad och filttak på råspont.  I övre planet inrymmer byggnaden entréhall med ingång från söder, kapell, sakristia, församlingssal, kök, toaletter, flertalet förrådsutrymmen samt utrymmen för den nuvarande daghemsverksamheten. Det nedre planet har också en egen entré från norr och inrymmer ingång med kapprum och toaletter, allrum, vilorum (klubbrum), personalutrymmen och kontor, pentry, skyddsrum samt flertalet förvarings-och förrådsutrymmen. Det nedre planen, d v s källarvåningen erbjuder således plats för mindre sammankomster, möten eller andra privata evenemang. Byggnaden har teknikrum med egen entré från nedre plan öster.

Interiören i byggnaden är för övrigt lika imponerande som exteriören. Stora salen är rymlig och luftig med en takhöjd som fångar ögat på ett fascinerat sätt.  Träpanelen på väggarna och de höga takvalven ger rummet en varm och inbjudande känsla. Stora salen rymmer 140 personer och erbjuder ett perfekt utrymme för konserter, utställningar, kulturella evenemang och andra offentliga sammankomster. I detta plan finns också en nuvarande daghemsavdelning samt köksutrymmen, toaletter och förvaring.

Byggnaden har genomgått en större grundrenovering i huvudsak under tidsperioden 2005–2006 då en omfattande sanering och ombyggnation gjordes. Bland annat gjordes under denna tidsperiod dräneringsarbeten, taket åtgärdades och därtill sattes undertrycksventilerade golv in också i källarplanet. För övrigt är samtliga armaturer i byggnaden förnyade samt ventilationsaggregaten utbytta.

Fastigheten har anlagda parkeringsplatser med plats för ca 30 bilar och en del av gården mot söder är också anpassad för den nuvarande daghemsverksamheten. Fastigheten har ett strategiskt och mycket attraktivt läge med en stor tomtyta och fin helhet. Fastigheten är ansluten till fjärrvärme (växlaren enligt uppgift fr. 1980-t) samt till kommunalt V/A.

St Mårtensgården är en unik fastighet med stor tomtareal och kvarvarande byggnadsrätt som erbjuder många möjligheter för den nya ägaren. Det är en vacker byggnad med en rik historia och kulturell betydelse som ger en omedelbar känsla av värdighet och elegans. Detta är en unik möjlighet för den som söker en fastighet med mycket karaktär och potential för många olika ändamål. Låt oss visa dig den här fantastiska fastigheten så snart som möjligt.

Den nuvarande ägaren har i samband med försäljningen låtit utföra en besiktning av byggnaden. Denna kan delges spekulanter som avser lämna anbud.

Säskild notering / övrigt : inventarier, lösa eller fasta vilka anses tillhöra fastigheten och ingår inte i försäljningen. Notera att St. Mårtensgården inte är en kyrklig byggnad enligt kyrkolagen och därmed inte skyddad.

 

Planritningar

Beskrivning

Adress: Hindersbölevägen 11

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 1045 m2

Tomtstorlek: 12135 m2

Byggår: 1969

Uppvärmning: Vattenburen centralvärme, fjärrvärme

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-19-3-1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden