Strandfastighet - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Holmen Julskär, Eckerö

Visning:

Enligt överenskommelse

Strandfastighet

Egen holme - Sandstrand - Bygga - Bastu - Granitklippor

Utgångspris:

285 000 €

Våningsyta:

ca. 70 + 80 + 30 m2

Tomtstorlek:

2.665 ha

Byggår:

1990-talet

Allmänt

Nu har du chansen att förvärva en privat holme med tillhörande fritidsstugor och anläggningar utanför Storby i Eckerö!

Fastigheten innefattar två boningsstugor, en gäststuga med bastu, ved- och redskapsbod, förråd samt två utedass. Tillsammans utgör byggnaderna en fin helhet och erbjuder fantastiska möjligheter för ett generationsdelat fritidsboende eller ett investeringstillfälle för den som önskar hyra ut.

Till holmen Julskär tar du dig på ca. tio minuter med egen båt från Käringsund. På öns norrsida finns en upplyst brygga varvid du kan förtöja båten eller kasta dig i det blå. Intill bryggan finns en anlagd sandstrand som erbjuder ytterligare badmöjligheter.

Öns terräng består till större delen av karaktäristiskt åländska granitklippor med vegetation i form av löv- och barrträd samt en blomsteräng intill den södra stugan.

Till holmen finns både el och kommunalt vatten draget.

På kort avstånd finner du även Käringsunds resort med restaurang samt flertalet sevärdheter och aktiviteter för såväl barn som vuxna. På ca 20 minuters bilfärd tar du dig till den prisbelönta badstranden Degersand.

 

Norra stugan

På öns norrsida ligger en stockstuga som är uppförd på 1990-talet. Stugan disponerar två sovrum, fullt utrustat kök med kylskåp och gasspis, duschrum med kabin och varmvattenberedare samt ett stort allrum med vardagsrum och matplats i öppen planlösning. Framför den öppna spisen njuter ni av kvällar inomhus då mörkret lagt sig, kanske tillsammans med streamad underhållning då här även finns wi-fi-anslutning vilket skruvar upp bekvämligheten ytterligare en nivå.

Stugan är målad invändigt under 2023.

Den södra stugan har generösa altanytor i tre väderstreck för att du ska kunna utnyttja dagens soltimmar maximalt. Den västra altanen är takbeklädd.

Intill stugan finns ett mysigt utedass med belysning, samt ett fristående förråd.

Södra stugan

Den södra stugan har en väl tilltagen altan i sydligt läge. Stugan inrymmer invändigt sovrum, mindre kök samt allrum med vardagsrum och matsalsdel i öppen planlösning. Allrummet erbjuder en fantastisk atmosfär där den generösa takhöjden och braskaminen borgar för trevligt umgänge då det blivit för svalt för att sitta utomhus.

Till köket finns vattenanslutning med egen varmvattenberedare.

Intill den södra stugan finns en rymlig redskapsbod med vedförvaring samt ett separat nybyggt utedass. Därtill finns en badbrygga i västerläge med möjlighet att förtöja båten även här.

Gäststuga

Intill båtbryggan i norr finns en kombinerad gäst- och bastustuga i stockvirke, även den uppförd på 1990-talet. De båda stugdelarna har varsin entré via veranda.

Stugans boningsdel erbjuder utrymme för övernattande gäster eller extra umgängesyta. Även denna stuga har öppet upp till taknocken, vilket förhöjer dess känsla av rymd.

Den vedeldade bastun är rymlig och erbjuder duschmöjligheter. Även här finns varmvattenberedare.

 

Visning

Den första visningen (mot anmälan) 10 juli kl. 16.00-18.00 med båtfärd från kanalbron (ca. 200 m. från Käringsund Resort).

Obs! anmälan senast 9 juli till 018-533 000 eller info@lyyski.ax och då med antal personer samt kontaktuppgift. Kontakta oss för mer information. Det går också bra att komma med egen båt (inklusive på egen hand andra tider och dagar)!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Holmen Julskär

Kommun: Eckerö

Våningsyta: ca. 70 + 80 + 30 m2

Tomtstorlek: 2.665 ha

Byggår: 1990-talet

Bastu: Ja

Strandobjekt: Ja

Teknik: Wi-fi

Uppvärmning: Direkt el, vedspis

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten

Fastighetsbeteckning: 43-406-1-38

Samfällda områden: Ja

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Den södra stugan har altan mot söder. Norrstugan har altan i tre väderstreck, varav den västra altanen är takbeklädd. Öns terräng består till större delen av karaktäristiskt Åländska granitklippor med vegetation i form av löv- och barrträd samt en blomsteräng intill den södra stugan.

Övrigt: Den första visningen (mot anmälan) 10 juli kl. 16.00-18.00 med båtfärd från kanalbron (ca. 200 m. från Käringsund Resort). Obs! anmälan senast 9 juli till 018-533 000 eller info@lyyski.ax och då med antal personer samt kontaktuppgift. Kontakta oss för mer information. Det går också bra att komma med egen båt (inklusive på egen hand andra tider och dagar)!

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden