Centrumfastighet - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Ålandsvägen 56, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Centrumfastighet

Investera i ett kommande eget boende och/eller köp denna INVESTERINGSFASTIGHET!

Utgångspris:

395 000 €

Allmänt

CENTRUMFASTIGHET
I hörnet av Ålandsvägen och Södragatan inom den gamla stadskärnan erbjuder vi nu denna villa i ett mycket attraktivt och centralt läge på adressen Ålandsvägen 56 i Mariehamn. Enligt uppgift en gedigen stockbyggnad i två plan uppförd på hel källarvåning med okänt byggnadsår. Huset är ombyggt och renoverat i omgångar, såväl exteriört som interiört.

Byggnaden består idag av nyrenoverad farstu inkl balkong, gemensam hall med trapphus, entré- & övervåning vardera om ca 100 m² inrymmande lägenheter samt källarvåning om ca 100 m² inrymmande tre rum varav ett med vedkamin, badrum, teknikrum samt bastu med bubbelbad och dusch. Källare i betong/murverk (okänt) samt betonggolv, rappad fasad och tegeltak. Kontakta ansvarig mäklare för vidare information!

Fastigheten är väl underhållen och flertalet renoveringar är utförda bl.a.; hela källarvåningen 1997, tak inkl hängrännor och skorsten ca 2000, bergvärme 2011, därtill är lägenheternas kök och badrum renoverade under 2000-t samt i samband med det utförda rörrenoveringar. Uppvärmning av huset från bergvärme med vattenburet system till radiatorer, med komplement av två vedkaminer varav en i källaren, kommunalt vatten/avlopp och fiber indraget.

Denna fantastiska centrumtomt har en areal om 400 m², är anlagd med bl.a. gräsmatta och på tomten finns också en friggebod fr. 2004 samt plats för bilparkering.

En unik möjlighet att göra en fastighetsinvestering i placeringssyfte, alternativt för dig som söker bostad kombinerat med uthyrning. Välkommen att investera i ett av Mariehamns absolut bästa lägen med all service inom bekvämt avstånd.

Lägenheterna är för närvarande uthyrda och i första hand ordnas enskilda visningar enligt överenskommelse. Byggnaden håller enligt energideklaration utförd 05.01.2022 energiklass B.

Beskrivning

Adress: Ålandsvägen 56

Kommun: Mariehamn

Teknik: Fiber

Uppvärmning: Bergvärme, två vedkaminer, el-golvvärme i källarens våtutrymmen.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-7-1-41

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: Friggebod på gräsmatta

Övrigt: Stadsplanerad tomt se bilaga.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Ytor: ca. 200 m2 + källare om ca. 100 m2

Byggnadsmaterial: Källare i betong/murverk (okänt) Stockkonstruktion Rappad fasad Tegeltak

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden