Affärsfastighet - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Dalkarbyvägen 7, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Affärsfastighet

Småindustrilokal inkl. verkstad, kontorsutrymme och lager i väletablerade Norrböle.

Utgångspris:

275 000 €

Våningsyta:

450 m2

Tomtstorlek:

1527 m2

Byggår:

1974

Allmänt

Legorätt om hela 1 527 kvm med tillhörande byggnad/småindustrilokal inkl. verkstad, kontorsutrymme och lager i väletablerade Norrböle Mariehamn. Objektets adress är Dalkarbyvägen 7, Mariehamn.

Byggnaden med en total våningsyta om ca 450 kvm är uppförd i betongstomme 1974 på gjuten platta i den norra delen och inrymmer verkstad i markplan samt källarvåning som ett gjutet valv under den södra delen. Träpanelfasad och falsat plåttak. Byggnaden har många funktioner och kan flexibelt anpassas för dina behov.

Byggnaden inrymmer i den norra delen separat entré, inredd kontorsdel (kontorslokal), kök med tillhörande matplats samt badrum med dusch, toalett och handfat. Kontorsdelen och köket (d v s den norra delen av byggnaden) är renoverad 2014–2015 och i samband med detta gjordes även tilläggsisolering, fönsterbyte och byte av ytterdörr. Därtill installerade den nuvarande ägaren elvärmeslingor i golvet i samband med renoveringen. För övrigt uppvärms byggnaden från vattenburen centralvärme från egen oljepanna.

I den södra delen av byggnaden finns en rejäl verkstadsdel med gjutet golv och dubbelportar mot innergården i öster, utrymmet är således mycket lättillgängligt för fordon längst tomtens södra gräns. I anslutning till verkstadsdelen finns också toalett och ett kontorsutrymme med avskiljande väggar såsom ett separat utrymme som kan bibehållas eller enkelt integreras med verkstaden.

Byggnaden har även tillgång till en rymlig kallvind med trägolv som kan användas som lager, -förvaring och förrådsutrymme.

Källaren med betongpelare och generös takhöjd har använts såsom förrådsutrymme-och lager och nås genom vikport från gården eller genom separat trappa inne i byggnaden. Källarvåningen kan användas såsom varmgarage. Pannrum i källaren.

Tomten är asfalterad runt hela byggnaden. Portar på både fram- och baksida samt till källarplan. Legorätten med tillhörande byggnad är strategiskt belägen i Norrböle- småindustriområde med lättillgängliga transport- och leveransmöjligheter. Köpeobjektet som är en legorätt med tillhörande byggnad lämpar sig väl för nyetablering eller för dig som vill expandera din nuvarande verksamhet. Byggnaden är ansluten till V/A. Tomtens e-tal är 0,5 och köpare både kan och bör bekanta sig med gällande stadsplan inkl. bestämmelser för området (bilaga).

Visningar enligt överenskommelse.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Dalkarbyvägen 7

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 450 m2

Tomtstorlek: 1527 m2

Byggår: 1974

Teknik: Fiber.

Uppvärmning: Oljepanna till vattenburen centralvärme, el-golvvärme i bostadsdel/kontor och sociala utrymmen.

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: Legotomt 478-21-2-6-L2. Legoavgift 1798,40 (2023)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Byggrätt om 763 kvm varav 450 kvm utnyttjad.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden