Strandfastighet - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Fjärdvägen 40, Eckerö

Visning:

Enligt överenskommelse

Strandfastighet

Västerläge - Båthus - Brygga - Elbilsladdare - Åretruntbonad

Utgångspris:

285 000 €

Våningsyta:

104 m2

Tomtstorlek:

3800 m2

Antal rum:

4 R+K

Byggår:

2015-2016

Huset

Exklusiv strandfastighet i optimalt västerläge med förstklassig inomhusmiljö och fin åländsk natur när den är som bäst. Byggnaden är idag klassad såsom fritidsbostad men håller i praktiken mycket god åretruntstandard. Av den ursprungliga byggnaden finns endast ett fåtal reglar och takstolar kvar och därefter tillbyggd i bägge riktningar med nya konstruktioner på plintgrund ovan berg under 2015-2016.

Invändigt är köket inrett med kvalitativa material från svenska Marbodal. Köket har eleganta och gedigna köksbänkar av granit och moderna vitvaror, bestående av bl.a kombinerad kyl/frys, mikrovågsugn, spis med induktionshäll, fläkt samt diskmaskin. Från köket har man direktaccess till fantastisk terrass i västerläge, perfekt för avkoppling och sociala sammankomster för hela familjen. Terrassen är delvis takbeklädd och har eldriven markis av större modell som sköts med fjärrkontroll. Vid husets nordvästra hörn har man utökat terrassen för att avnjuta sommarkvällar. Glasräcke och hörnvägg i trä.

Huset har tre sovrum varav en sovrumssvit som är komplett med egen toalett och inbyggd klädkammare samt fönster med fantastisk utsikt över vattnet. De två mindre sovrummen är i dagsläget vardera inredda med två enkelsängar som ger gott om plats för både familj och gäster.

Vardagsrummet är ljust och luftigt med stora fönster som ramar in den vackra utsikten över viken. Från vardagsrummet når man även terrassen. För extra myskänsla och komfort har en täljstensspis från välrenommerade finska Tulikivi installerats, vilket skapar en varm och inbjudande atmosfär.

Husets interiör är omsorgsfullt utvald med parkettgolv i alla sovrum i vardagsrummet och  i köket. Det större badrummet har klinkergolv och är utrustat med en extra rymlig duschkabin, toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt en tvättmaskin och torktumlare.

För optimal komfort och energieffektivitet har huset två luftvärmepumpar från Daikin, varav en är placerad i vardagsrummet och en i anslutning till de mindre sovrummen. Luftvärmepumparna har både kyla och värme. Entréhallen, det stora sovrummet, det större badrummet, köket och vardagsrummet har också elgolvvärme såsom komplement och vid behov.

Ägaren har låtit installera en laddbox för elbil (Zaptec) under hösten 2023, vilket gör det bekvämt och miljövänligt att ladda din elbil hemma. Dessutom är byggnaden fiberansluten för snabb och tillförlitlig internetuppkoppling som också kan kopplas till IP-TV. Byggnaden har också ett färdigt installerat Yale-larmsystem med rörelsedetektorer och kamera som möjliggör övervakning på distans.

 

Båthuset

Fastigheten har också ett charmigt och renoverat båthus, inrett med loft och en rymlig brygga utanför (bryggkonstruktionen är från 2014). Denna del av tomten ger dig fantastisk badmöjlighet och tillgång till hav och båtliv.  Båthuset, ursprungligen från 1980-t har  genomgått en uppgradering där man förstärkt stomsystemet med extra reglar och lagt ett nytt golv 2018. Båthuset har praktisk eldriven vinsch för att förenkla sjösättning och båtlivet för övrigt.

 

Utomhusmiljön

Fastigheten består av blandad natur med inslag av berg, tallar och naturstig i sluttande läge ner mot havsviken. För att lättare ta sig ner till båthus och brygga har ägaren lagt tid och med omsorg byggt trappor (2014) i olika etage längst naturstigen. Trappan är ett välkommet inslag som inte bara ger funktionalitet utan också smälter väl in i naturen. På fastigheten finns tre avgrusade lättillgängliga parkeringsplatser.

I områdets omedelbara närhet finns även kända Björnhofvda Gård med sin omtyckta och ansedda restaurang och logi för de gäster du inte kan eller vill inkvartera.

Hör av dig för en egen rundvandring och visning!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Fjärdvägen 40

Kommun: Eckerö

Våningsyta: 104 m2

Tomtstorlek: 3800 m2

Antal rum: 4 R+K

Byggår: 2015-2016

Strandobjekt: Ja

Teknik: Mekanisk ventilation(badrum+toalett). Fiber (Ålcom). Laddbox för elbil (Zaptec). Leakomatic vattenfelsbrytare.

Uppvärmning: Två luftvärmepumpar av märket Daikin (2016), golvvärme av el, Tulikivi-spis (Harmaja 2T) samt komplement av elradiatorer.

Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, avlopp till minireningsverk (ECOBOX).

Fastighetsbeteckning: 43-401-1-10

Samfällda områden: Ja, se registerutdrag.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden