Bostadshus - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Hamnsundsvägen, Saltvik

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Bo på Åland i mitten av Östersjön och njut av lugnet och miljön!

Utgångspris:

250 000 €

Våningsyta:

110 m2

Tomtstorlek:

1000 m2

Byggår:

2011

Allmänt

BO PÅ ÅLAND I MITTEN AV ÖSTERSJÖN OCH NJUT AV LUGNET & MILJÖN
Är du trött på storstadens stress och vill hitta ett sätt att kombinera boende med självhushållning, avkoppling och hållbar miljö? Vill du bo modernt och tycker du om fin utsikt och lugn & ro? I så fall kan vi erbjuda ett fint samhälle på den lilla svenskspråkiga ön Åland, mitt i Östersjön. På Ålands norra del i kommunen Saltvik, finns ett detaljplanerat område för byggnation. Området är uppbyggt som ett samhälle med namnet Bergkulla, vilket i sin tur ägs av Bergkulla-stiftelsen med särskild avsikt att hålla fokus på vår värdefulla miljö & natur.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG
Bostadshus uppfört 2011 i 1½-plan om ca. 110 kvm. Bostadshuset är sparsamt använt sedan uppförande, endast varit bebott några år totalt. Bostadshuset inrymmer i entréplan; kök, vardagsrum, sovrum, badrum samt hall. Uteplats vid entrén. I kök och vardagsrum är det fritt upp till taket som ger en generös takhöjd om hela 4,5 meter. Övre plan inrymmer ett allrum, sovrum samt förvaringsutrymme. Bostadshuset är modernt inrett och har ett fint ljusflöde i båda planen. Tomten kring bostadshuset är i huvudsak bergsbunden.

Vi erbjuder även hela 4 tomträtter varav 2 med färdiga bygglov där du kan bli arrendator (hyresgäst för tomten) i 99 år. Priset för tomträtten/byggrätten är 15 000 € som bl.a. motsvarar kostnaden för redan utförda planeringsarbeten, sprängningsarbeten, dragning av el, avlopp, vatten, bredband m.m.

LIVET SOM ÄGARE
Som ägare av en byggrätt har du sedan möjlighet att antingen bygga ett eget hus med hänsyn till byggnadsbestämmelserna för området eller verkställa det redan godkända bygglovet för tomterna (ritningar finns längre ner i prospektet). Tomtarealen är ca 1 000 kvm och byggrätten per tomt 180 kvm. Området är planerat för totalt 17 hus varav 13 redan är uppförda. Bergkulla är alltså redan ett fullt fungerande och levande samhälle.

MER OM OMRÅDET
Själva Bergkullaområdet är ca 8 ha stort som samtliga ägare har tillgång till. Som ägare finns möjligheten att ta del av en gemenskap med bl.a. möjlighet att mot självkostnadspris köpa el från Stiftelsens solkraftverk. Tomtägaren Bergkulla-stiftelsen är en miljöstiftelse. För att bibehålla naturen och omgivningen finns därför vissa restriktioner om materialval och energilösningar. Besök Bergkullas egen hemsida för mer information, www.bergkulla.ax

PRIS FÖR TOMTRÄTT
Priset för en tomträtt är 15 000 € (inkluderar själva rätten att bebygga tomten, planeringsarbete, genomensamt område, utförda sprängningsarbeten, dragning av el, avlopp, vatten, bredband etc).

LÖPANDE ÅRLIGA KOSTNADER
Kostnader som stiftelsen har för området för vatten, sophämtning och övrigt underhåll debiteras tomtägarna. Beräknad månadskostnad är ca 50–60 €.

GEMENSKAP
Samtliga tomtägare/hyresgäster har del i gemensamma utrymmen såsom Carport, bastubyggnad (nybyggd finsk bastu med anledning av Finlands 100-årsjubileum 2017), tvättstuga, vedbod och sopstation. STORHUSET som används för konferenser, fester & kalas har utrustning för ca 50 personer samt utrymme för fastighetsunderhåll, bibliotek, verkstad mm.

SAKER DU KAN HA NYTTA AV I VARDAGEN NÄR DU RÖR DIG PÅ OMRÅDET
På området finns därtill tennisbana, tillgång till traktor, elbilar, båtar, kanoter samt möjlighet till fiske och fiskekort.

DETALJERAD INFORMATION
Det går bra att prata med verksamhetsledare Leif Nordqvist som själv har bostad på området. Leif ger dig gärna ytterligare detaljinformation om hur det är att bo på området. Du når Leif på leif@bergkulla.ax eller på hans svenska mobiltelefon 0708–888 261. Kontakta även Pontus eller Tomas kring detaljfrågor vad gäller köp och övriga funderingar. Pontus@lyyski.ax / Tomas@lyyski.ax

Beskrivning

Adress: Hamnsundsvägen

Kommun: Saltvik

Våningsyta: 110 m2

Tomtstorlek: 1000 m2

Byggår: 2011

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden