Strandfastighet - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Kajtovik 61, Lemland

Visning:

Enligt överenskommelse

Strandfastighet

Superläge - Inlösta tillandningar - Barnvänlig strand

Utgångspris:

137 000 €

Våningsyta:

39 m2

Tomtstorlek:

4400 m2

Antal rum:

3 R+K

Byggår:

1900-tal

Allmänt

Naturskön strandfastighet med strandlinje mot Kajtoviken, ägaren har löst in tillandningen så att du kan titulera dig strandägare på riktigt!

Strandfastigheten är lättillgänglig med väg och färdig parkeringsplats vid tomtgränsen. På fastigheten finns uppfört en stockstuga med stående träpanelfasad, byggnaden är monterad i början av 1900-talet och har enligt uppgift ursprungligen varit en bagarstuga i Västra Ytternäs.

Stockstugan har en tillbyggd glasveranda med generös takhöjd och inredd ljusfärgad träpanel från början av 2000-talet – perfekt både för socialt umgänge och för lugna sommarkvällar där du behöver egen tid. Under samma period (början av 2000-t) byggdes innertaket upp för att frigöra ytan till loftet där man numera har gott om plats för en dubbelsäng. Köket/vardagsrummet har imponerande takhöjd och en stor murad spis både för mysfaktor och för värme under kyligare kvällar. Köket är inrett med diskbänk i rostfritt stål, ny spis samt kylskåp/frys. I nedre plan disponeras även ett sovrum/allrum med målade ytor och sovplatser, alternativt sittgrupp för social trivsel. Från terrassen njuter man såklart av utsikten ut över omtalade Kajtoviken medan grillfesterna avlöser varandra. På bakre sidan av huset behövs altangolvet bytas ut och byggnaden har renoveringsbehov.

Invid stranden finns därtill vedeldad bastu på plintgrund av nyare slag, bastun är från Baseco levererad omkring år 2020. Bastun är rymlig och fräsch med plats för upp till 8 personer. Bastuspisen är från finska Harvia och den är också utrustad med vattentank. Bastun har även omklädningsrum, byggnaden lämpar sig således även under kallare årstider.

Tomten är till största delen omgiven av naturligt gräsbevuxen mark i och runt byggnaderna och stranden har fast, fin och hård sandbotten i långgrunt vatten – synnerligen barnvänlig strand väntar för plaskande badsugna kids!

Den här fastigheten erbjuder en fantastisk möjlighet att skapa ditt egna paradis. Det finns gott om utrymme för barnen att leka, barnvänlig och badvänlig sandbotten och med båt tar du dig enkelt till Lemströms kanal och vidare ända in till Mariehamn.

Fastigheten säljs som ett outbrutet område med en areal om  ca 4400 kvm och tillhörande strandlinje om ca 60 meter. Objektet har anslutning till Ålands elandelslag och till kommunalt vatten.

Hör av dig till oss så bokar vi in din visningstid!

Ps. Objektet säljs såsom ett fristående outbrutet område men fråga oss om du även har intresse av resterande del av denna fastighet söderut.

Planritningar

Beskrivning

Adress: Kajtovik 61

Kommun: Lemland

Våningsyta: 39 m2

Tomtstorlek: 4400 m2

Antal rum: 3 R+K

Byggår: 1900-tal

Bastu: Ja, fristående

Strandobjekt: Ja

Uppvärmning: Stor öppen spis, El-batteri.

Vatten & avlopp: Kallvatten in. Utedass med biolan kompostsystem.

Fastighetsbeteckning: 417-412-4-86

Samfällda områden: Ja, se registerutdrag.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Tillandning inlöst, Ny spis(1 år), Fristående bastu från Baseco(3 år).

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden