Aktielägenhet - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Kaptensgatan 18 lgh 2, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Aktielägenhet

Absoluta centrum - Kakelugnar - Generös takhöjd

Utgångspris:

185 000 €

Skuldfritt pris:

185 000 €

Bostadsvederlag:

470.25 € / månad

Våningsyta:

62,7 m2

Antal rum:

2 R+K

Byggår:

1929

Charmig tvåa med vackra kakelugnar i Mariehamns absoluta centrum.

Välkommen till denna charmiga tvårumslägenhet som är belägen mitt i hjärtat av Mariehamn. Här har du chansen att bo i en lägenhet med både karaktär och moderna bekvämligheter. Med en yta om cirka 62,7 kvadratmeter (enligt bolagsordningen) och en bekväm placering i det första våningsplanet i ett vackert trähus från 1929, får du möjlighet att disponera en synnerligen unik bostad.

Lägenheten delar vindfång med grannlägenheten, detta gemensamma utrymme har goda förvaringsmöjligheter för bl.a. ytterkläder och skor.  När du kliver in i själva bostaden disponeras hall, ett stilfullt och modernt badrum, mysigt sovrum med fönster mot innergården, stort och rymligt kök med äldre charm som också har kakelugn samt anslutande vardagsrum också detta med egen kakelugn. Hallen erbjuder gott om förvaring i garderober samt en platsbyggd arbetsbänk som kan användas som en praktisk kontorsyta. Köket imponerar med sin storlek och generösa förvaringsmöjligheter och är fullt utrustat med moderna bekvämligheter såsom keramikhäll och diskmaskin. De stora fönstren i köket ger dig en fantastisk utsikt mot både innergården och den grönskande innerstadsparken Mariero samt mot Nygatan.

De bevarade tidstypiska kakelugnarna både i köket och i vardagsrummet ger lägenheten dess unika charm. Fina innerdörrar och generös takhöjd ger därtill bostaden en fin och luftig atmosfär med känsla av hemtrevnad.

Badrummet är helkaklat och har golvvärme för extra komfort, renoverat omkring 2014. Badrummet har toalett,  dusch och plats för tvättmaskin.

Bostads Ab Kaptensgatan 18 i Mariehamn omfattar fyra bostäder samt en källarlokal på arrendetomt mitt i staden. Förvaring finns inte bara i lägenheten utan även i ett praktiskt städförråd i trapphuset utanför dörren, samt ett rymligt lägenhetsförråd i källaren. I källaren finns också gemensamma faciliteter som tvättstuga, cykelrum och bokningsbar bastu. Egen markerad p-plats på innergården.

Byggnaden som uppfördes i slutet av 1920-talet, är klassificerad som K-märkt och har genomgått renoveringar bl.a  inklusive vatten- och avloppsstammar samt elsystem. Uppvärming sker via vattenburen radiatorvärme. För mer information om bolaget kan vi tillhandahålla handlingar såsom disponentintyg, bolagsordning, bokslut samt övriga handlingar från bolaget.

Detta är en unik möjlighet att bo i en historisk och charmig miljö mitt i staden, med alla moderna bekvämligheter. Boka din visning redan idag!

 

Planritningar

Beskrivning

Adress: Kaptensgatan 18 lgh 2

Kommun: Mariehamn

Våningsyta: 62,7 m2

Antal rum: 2 R+K

Byggår: 1929

Bostadsvederlag: 470.25 €/mån

Bastu: Ja, gemensam bastu finns i byggnaden.

Teknik: Fiber, mekanisk ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 1,5% av samt kostnad för köpebrev 297€ (inkl. moms). Tillkommer registreringskostnad i samband med registrering av fysiskt aktiebrev i bostadsdatasystemet.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden