Bostadshus - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Killingskärsvägen 36, Brändö

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Rymligt och välskött bostadshus med dubbelgarage och verkstad på Lappo. 

Utgångspris:

108 500 €

Våningsyta:

246 m2

Tomtstorlek:

5110 m2

Antal rum:

5 R+K

Byggår:

1989

Allmänt

Välkommen till Killingskärsvägen 36, Lappo, beläget i Brändö kommun i Ålands östra skärgård. Detta imponerande bostadshus erbjuder en magnifik skärgårdsmiljö med dubbelgarage och verkstad.

Bostadshuset är beläget på en bergssluttning med en fantastisk utsikt över det öppna landskapet och på bara en kort promenad från den lokala gästhamnen. Gården är omsorgsfullt underhållen och anlagd med vackra stenläggningar, planteringar, odlingar och generösa grönområden. Huset är uppfört 1989 i träkonstruktion i 1,5 plan. Den totala boytan uppgår till imponerande 246 kvadratmeter för huvudbyggnaden och ytterligare 64 kvadratmeter för det tillbyggda dubbelgaraget med förråd från 2003.

Huvudplanet inrymmer hall, kök, vardagsrum, sovrum, tvättstuga, badrum med bastu, dubbelgarage, verkstad, teknikrum.

På övervåningen finns tre sovrum, badrum, allrum, kontor och förråd, vilket ger gott om utrymme för en stor familj.

Fastigheten är vattenanslutet till borrbrunn och avloppet ansluter till ett centralt reningsverk. Uppvärmning sker med hjälp av en jordvärmepump för golvvärme i hall, badrum, bastu och tvättstuga, medan resten av huset är utrustat med radiatorer. Dessutom finns en imponerande murad eldstad i vardagsrummet för extra mys och värme. Ventilationen är av typen till- och frånluft med värmeåtervinning.

Fastigheten har genomgått vissa renoveringar på senare tid, främst vitvaror och ytskikt, men för övrigt är huset välhållet och i gott skick sedan byggnationen.

På Lappo finns butik med postombud, bibliotek, gästhamn, museum, ungdomsgård, sommarrestaurang m.m. Via förbindelsebåt till Torsholma kommer man till Brändö by. Brändö är en av Ålands attraktiva skärgårdskommuner med goda förbindelser till både fasta Åland och till det finska fastlandet. På Brändö bor du med Ålands skärgård som nära granne och här ges möjlighet och närhet till grundskola, bibliotek, rådgivning, banker, café, idrottshall, tennisbana.

Besök gärna Brändö kommuns hemsida www.brando.ax

Planritningar

Beskrivning

Adress: Killingskärsvägen 36

Kommun: Brändö

Våningsyta: 246 m2

Tomtstorlek: 5110 m2

Antal rum: 5 R+K

Byggår: 1989

Bastu: Ja

Teknik: Till- och frånluft med värmeåtervinning

Uppvärmning: Jordvärmepump till golvvärme, radiatorer

Vatten & avlopp: Vattenanslutet till borrbrunn, avlopp till reningsverk

Fastighetsbeteckning: 35-409-2-30

Tillträde: Enligt överenskommelse

Utemiljö: På Lappo finns butik med postombud, bibliotek, gästhamn, museum, ungdomsgård, sommarrestaurang m.m. Via förbindelsebåt till Torsholma kommer man till Brändö by. Brändö är en av Ålands attraktiva skärgårdskommuner med goda förbindelser till både fasta Åland och till det finska fastlandet. På Brändö bor du med Ålands skärgård som nära granne och här ges möjlighet och närhet till grundskola, bibliotek, rådgivning, banker, café, idrottshall, tennisbana.

Övrigt: Huset kan förvärvas av köpare utan åländsk hembyggdsrätt med en begränsning på 4000 kvm tomtstorlek. Köparen ansvarar för kostnader i samband med att köpeobjektet bryts ut från stomfastigheten. 

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden