Bostadshus - Lyyski Fastigheter
Kontakt

Till Salu

Mästargränd 20, Mariehamn

Visning:

Enligt överenskommelse

Bostadshus

Stort familjeboende - Centralt läge - Affärsmöjligheter i nedre plan

Utgångspris:

245 000 €

Uppvärmd yta:

333,33 m2

Tomtstorlek:

803 m2

Antal rum:

7 R+K

Byggår:

1956/1962

Centrumfastighet under 250 000 €

Fantastisk möjlighet mitt i stan!
Välkommen till denna mångsidiga och fantastiskt belägna fastighet som erbjuder en unik möjlighet att äga och anpassa byggnaden för att kombinera boende med någon form av verksamhet i centrala Mariehamn. Med en rymlig bostadsdel på övervåningen och möjlighet till viss flexibilitet gällande användningen av ytorna i den nedre våningen ger detta objekt dig som kommande ägare stora möjligheter.

Och ja, du kan ha denna fastighet helt såsom ett vanligt bostadshus utan konstigheter om du så önskar.

Bostadsdel på Övervåningen: Den övre våningen erbjuder en bekväm och rymlig bostadsdel med två stora sovrum, ett fullt utrustat kök och generösa sällskapsutrymmen såsom matsalsdel i anslutning till köket och ett vardagsrum med väl tilltagna ytor. I hallen finns gott om avhängningsyta för ytterkläder samt anslutande balkong med utsikt över gården mot väster. I övre plan finns två badrum varav ett med badkar och ett med toalett. I övre plan finns även möjlighet att ha ytterligare ett sovrum som enkelt kan göras genom att dela av ett av de befintliga sovrummen och använda befintlig dörr intill hallen. Genom en sådan lösning kan vardera nytt sovrum disponera ca 9 kvm och den övre delen av byggnaden kan således ha totalt 3 sovrum.

Nedre våning och utbyggnad: Den nedre våningen har genomgått ytrenovering och man har även tilläggsisolerat under 2017-2018 och erbjuder en mycket rymlig, vidsträckt och mångsidig yta med många kvadratmeter. Nedre plan inklusive utbyggnad har tidigare varit uthyrt för dagisverksamhet under en längre tid. I dagsläget disponerar ägaren hela byggnaden, inga hyreskontrakt finns. En kommande ägare kan fortsättningsvis använda fastigheten även delvis för uthyrning om man så önskar. Nedre plan har tre separata ingångar. Från väster, norr och söder, vilket underlättar för exempelvis olika verksamheter, lägenheter, eller för någon form av avdelning av byggnaden.

På nedre våningen finns ett fullt utrustat kök, bastu med dusch, två toaletter, ett grovkök med tvättmaskin, samt större ytor som kan förvandlas till flertalet rum för eget nyttjande.

Yttertaket på utbyggnaden är förnyat 2017-2018. Fristående garage mot öster där man höjt taket 2017-2018 och vid samma tillfälle även lagt ny takfilt.

Läge: Denna fastighet är strategiskt belägen inom centrumkärnan av Mariehamn på en trivsam och familjär gränd i relativt ostört läge. Här har du gångavstånd till shopping, restauranger, kultur och allt som staden har att erbjuda. En perfekt plats för dig som vill vara nära stadens puls med parker, gångbanor och lekpark i närheten.

Detta är en sällsynt möjlighet att äga en fastighet som ger dig friheten att skapa ditt eget boende och möjligtvis kombinera med annan verksamhet i centrala Mariehamn. Oavsett om du är en entreprenör, investerare eller någon som söker ett fantastiskt hem som kan anpassas väl har du inget att förlora på att komma och ta en egen rundvandring.

För mer information om byggnadens skick, byggnadslov, användningsändamål, stadsplan mm fråga oss på de kommande visningstillfällena.

Kontakt: Boka en visning genom att kontakta oss på Lyyski Fastigheter.

 

Planritningar

Beskrivning

Adress: Mästargränd 20

Kommun: Mariehamn

Uppvärmd yta: 333,33 m2

Tomtstorlek: 803 m2

Antal rum: 7 R+K

Byggår: 1956/1962

Bastu: Ja

Teknik: Mekanisk ventilation i nedre plan, självdrag i övre plan. Fiberanslutning finns.

Uppvärmning: Oljepanna till vattenburet radiatorsystem

Vatten & avlopp: Kommunalt V/A

Fastighetsbeteckning: 478-8-2-2

Tillträde: Relativt omgående eller enligt överenskommelse

Utemiljö: Mästargränd har ett centralt läge där tomtens norra del angränsar till Skillnadsgatan. Stadens parkområde finns ett stenkast mot sydost.

Övrigt: Byggår: Södra huskroppen 1956, Norra huskroppen 1962. 323 kvm (enligt uppskattade mått i samband med fotografering, vy enligt besiktning 333,33 kvm). Spekulanter behöver bekanta sig med stadsplanen för området och ta del av gällande bestämmelser. För byggnadsfrågor kontakta byggnadskontoret/Mariehamns Stad.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128 €.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden