Fritidsfastighet - Lyyski Fastigheter

Till Salu

Njuponholma 26, Föglö

Visning:

Enligt överenskommelse

Fritidsfastighet

Torpbyygnad - Naturskön - Sjöutsikt - Degerby

Utgångspris:

49 000 €

Våningsyta:

ca 48 + 45 m2

Tomtstorlek:

1600 m2

Antal rum:

3 R+K

Historisk charm möter naturskön omgivning!

Välkommen till Solbacka i vackra Degerby! Denna charmiga torpbyggnad har en rik historia och kan dateras till slutet av 1800-talet. Med en unik karaktär och vacker omgivning erbjuder Solbacka en underbar möjlighet för den som vill ha ett torp i en idyllisk miljö.

Torpbyggnaden består av två våningar. Nedre våningen välkomnar dig med en farstukvist som ger en varm och inbjudande känsla. Här finner du även en rymlig storstuga och ett kök. I köket finns bekvämligheter såsom en liten elspis, kylskåp, köksbänk och en bakugn, även om den senare inte har använts under de senaste åren.

På vindsvåningen finns två små kamrar samt en oinredd vind som kan omvandlas till en fantastiskt användbar yta efter dina egna önskemål och behov. Här finns möjlighet att skapa ett personligt utrymme för arbete, avkoppling eller förvaring.

Byggnaden är konstruerad med stockar som klätts med brädfodring, vilket byttes ut under 2021 och målades samma år. Taket är klätt med plåt och grunden består av en gammaldags stenfot som ger stabilitet och karaktär åt byggnaden.

Storstugan i Solbacka är utrustad med en murad spis med luckor samt en luftvärmepump, vilket skapar en mysig atmosfär och ger värme under kyligare dagar. Härifrån kan du njuta av fantastiska vyer i söderläge mot Gollans Strömmen.

Fastigheten är i behov av viss renovering för att återskapa sin fulla potential. Elen i byggnaden har dock nyligen installerats och fönstren byttes ut under 2021, vilket ger en grund för att vidareutveckla och förbättra fastighetens status.

Solbacka erbjuder en livsstil i närhet till naturen och möjligheten att utforska Degerbys omgivningar. Med sin charmiga atmosfär och potential att förvandlas till ditt eget sommardröm är detta en fastighet du inte vill missa.

Nu har du chansen att bli ägare till detta fantastiska sommarparadis. Kontakta oss för mera information och visningar!

Planritningar

Beskrivning

Adress: Njuponholma 26

Kommun: Föglö

Våningsyta: ca 48 + 45 m2

Tomtstorlek: 1600 m2

Antal rum: 3 R+K

Teknik: Elanslutning finns

Uppvärmning: Direkt el, luftvärmepump, vedeldad spis

Vatten & avlopp: Vattenanslutning saknas

Fastighetsbeteckning: 62-406-6-11

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Bekanta er gärna med objektet på egenhand. Visningar mot förfrågan.

Kostnader köpslut: På köpet utgår en överlåtelseskatt om 3% av köpeskillingen samt kostnad för köpebrev 317€ (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 128€.

Anmäl intresse

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden